Gripa face iar victime în România! Câte persoane au decedat până acum

Publicat: 23/02/2017 | 20:18
Gripa face iar victime în România! Câte persoane au decedat până acum

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) informează, joi, că numărul deceselor cauzate de gripă a crescut la 25. Încă două persoane au decedat din această cauză în saptămâna 13-19 februarie, anunţă mediafax.ro.

„În săptămâna 13-19 februarie, au fost înregistrate 13 cazuri de Infecţii Respiratorii Acute Severe (SARI). Cu 31 mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a sezonului precedent şi cu şapte mai puţine faţă de săptămâna precedentă. În acest interval, au fost înregistrate două decese noi, la cazuri de SARI, confirmate cu virus gripal, ambele cu tipul A, subtip H3”, anunţă CNSCBT. Cele mai multe decese au fost în Bucureşti – şapte şi în judeţele Cluj – cinci, Olt şi Iaşi – câte trei, în timp ce în judeţele Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Mureş, Prahova, Suceava şi Timiş s-a înregistrat câte un deces. Din totalul celor 25 de decese, 19 au fost la categoria peste 65 de ani, 92 la sută dintre decedaţi având condiţii medicale preexistente. Niciuna dintre persoanele decedate nu fusese vaccinată, mai arată în informarea CNSCBT.

De la începutul sezonului de supraveghere a infecţiilor respiratorii acute, a gripei şi a SARI au fost confirmate cu laboratorul 531 de cazuri de gripă, dintre care 433 cazuri tip AH3N2, 79 tip A, nesubtipate, două cazuri AH1N1 (pandemic) şi 17 cazuri tip B. La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS – infecţii virale ale căilor respiratorii superioare şi pneumonii) a fost de 89.175.

Citește și...