Halep & co, în al 9-lea cer după ce au dus România în semifinalele Fed Cup!

Autor: Cristian P
Publicat: 11/02/2019 | 10:03

După o pauză de mai bine de patru decenii, România este din nou în careul de ași al Fed Cup. Performanța României a fost posibilă după victoria de la Ostrava din sferturile competiției în fața deţinătoarea trofeului, Cehia, cu scorul general de 3-2.

La conferința de presă care a urmat acestui duel cu Cehia, Simona Halep, locul 3 WTA, a avut un discurs superb după meciul de dublu care a calificat România în semifinalele Fed Cup, fostul lider mondial declarând că pentru ţara noastră este o performanţă uriaşă.

„A fost un meci foarte tensionat, din tribune a fost şi mai greu. Am avut emoţii mari. Monica m-a întrebat înainte dacă nu vreau să intru, dar i-am spus că ea e mai bună, că ea trebuie să joace la dublu. Toate am depus un mare efort în acest meci. Am jucat cu o campioană enormă, Cehia. Fetele sunt extraordinare, şi-au lăsat inima pe teren, astfel că au reuşit să câştige. Anul acesta dau totul pentru echipa de Fed Cup, cum am mai spus. Pentru noi, pentru ţara noastră, e un lucru enorm. Micuţii care se apucă de tenis pot avea încredere în noi. Acest Fed Cup înseamnă altceva”, a declarat Simona Halep.

La rândul lor, Irina Begu şi Monica Niculescu, care aua dus punctul decisiv al calificării au spus că sentimentul pe care îl trăiesc este unic.

„Nu pot să zic nimic! Am jucat foarte bine, îmi era teamă că nu o să fie bine. Mi s-a părut că am jucat grozav. .Să vină atâţia oameni pentru noi…îmi era teamă că nu mai pot să o ajut pe Irina, dar pubicul m-a ‘ţinut’ acolo”, a spus Monica Niculescu, completată de Irina Begu:  „Totul a fost posibil datorită Simonei. Am ajuns în postura de 2-2, nu a fost uşor pentru că emoţiile erau foarte mari. Am fost aşa şi acum trei ani şi nu ne-am calificat, am pierdut acasă, dar cu aşa o galerie nu puteam să pierdem şi acum. Am luptat pentru fiecare punct. Cum am învins? A fost dorinţă. Atât! Nici nu-mi vine să cred ce am realizat, probabil o voi face în câteva ore. Mă simt epuizată acum”.

România s-a calificat în semifinalele Fed Cup, după o victorie memorabilă a perechii Irina Begu / Monica Niculescu în faţa cuplului Barbora Krejcikova / Katerina Siniakova, în setul decisiv al meciului al cincilea, de dublu, 6-7(2), 6-4, 6-4. Celelalte două puncte au fost aduse de Simona Halep. În semifinale România va juca în deplasare cu Franța.

Citește și...