Hidrologii avertizează! Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din Suceava

Publicat: 18/06/2019 | 16:46
Hidrologii avertizează! Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din Suceava

Hidrologii au instituit cod portocaliu de inundații pe râuri din județul Suceava, până miercuri dimineață. Pe alte râuri din 27 de județe există avertizări cod galben de inundații, în vigoare până miercuri.

Codul portocaliu a fost emis pentru perioada marți ora 16.20 – miercuri ora 6.00 pe râurile mici din bazinele hidrografice Moldova – bazin superior aferent amonte S.H. Gura Humorului, județul Suceava. Fenomenele se pot produce cu intensitate și probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Moldovița – bazin superior și mijlociu, Suha.

Sunt prevăzute scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de inundație.

De asemenea, marți au fost emise mai multe coduri galbene de inundații pentru râuri din județele Harghita, Bistrița-Năsăud, Mureș, Cluj, Brașov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Arad, Maramureș, Satu Mare, Bihor, Sălaj, Covasna, Vâlcea, Argeș, Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Neamţ, Bacău, Suceava, Iaşi, Vaslui, Galaţi și Botoşani. Aici, hidrologii anunță scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție.

Majoritatea avertizărilor cod galben de inundații este în vigoare până miercuri dimineață.

Citește și...