Horațiu Moldovan, despre situația epidemie de coronavirus. „Să nu ne batem joc de rezultatele pe care le-am obținut până acum”

Autor: A. D.
Publicat: 25/05/2020 | 13:08
Horațiu Moldovan, despre situația epidemie de coronavirus. „Să nu ne batem joc de rezultatele pe care le-am obținut până acum”

Epidemia de coronavirus și-a pus amprenta asupra României. După aproximativ două luni de stare de urgență, au fost relaxate măsurile și s-a trecut la starea de alertă. Deși momentan evoluția pare bună numărul de noi cazuri scăzând, nu este exclusă o reîntoarcere a măsurilor mai drastice, în cazul în care se declanșează mai multe focare de infecție.

În România au fost înregistrate 18.283 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 și un număr total de 1193 de decese.  Duminică, pentru prima dată după opt zile, au fost raportate peste 200 de noi cazuri. (CITEȘTE ȘI: HORAȚIU MOLDOVAN, SECRETAR DE STAT ÎN MINISTERUL SĂNĂTĂȚII, ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ: “NU TOȚI PACIENȚII RAPORTAȚI AU MURIT EFECTIV DIN CAUZA PNEUMONIEI DE COVID-19!”)

Legat de această situație , Profesorul Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a făcut unele declarații. Acesta spune că o singură zi de creștere nu este motiv de îngrijorare. Însă dacă se vor înregistra mai multe astfel de zile ar însemna că relaxarea a dus la agravarea situației. (VEZI ȘI: ROMÂNIA REVINE LA STAREA DE URGENȚĂ DE PE 1 IUNIE?! ANUNȚUL CARE DĂ FIORI)

„Măsurile care au fost luate au fost juste. Dacă ne uităm, în aceste moment există un curent de opinie în spațiul public dacă nu cumva măsurile luate au fost inutil de aspre.

Această realitate cu noi focare, limitate, dar noi focare, asta arată că e un lucru delicat și că cu epidemia trebuie să fim foarte prudenți. Măsurile luate au fost justificate, relaxarea comportă un risc.

Este un argument din viață, din fericire moderat,  a fi prudenți în relaxare este esențial. Și totdeauna va fi posibil să facem și măsuri inverse. Dacă apar mai multe focare va trebui să ne întoarcem la măsuri mai drastice. Sper să nu fie cazul. Din acest punct de vedere facem din nou un apel la a înțelege populația cât de importante sunt aceste măsuri și în niciun caz să nu ne batem joc de rezultatele pe care le-am obținut până acum„, a declarat Horațiu Moldovan la Digi24.

Citește și...