Imagini scandaloase la Eforie Nord. Cum au fost filmați, în apele mării, un tată inconștient și fiica lui

Publicat: 14/08/2019 | 10:21

Sezonul estival nu înseamnă numai relaxare și o atmosferă de vacanță. Ca în fiecare, salvamarii luptă nu numai împotriva valurilor care îi pot ”trage” pe înotători în adânc, ci și cu oameni inconștienți sau teribiliști.

Vremea schimbătoare și instabilitatea atmosferică îi obligă pe salvamari să ridice steagul roșu pe plajă, ceea ce înseamnă că nimeni nu ar trebuie să intre în mare pentru a face baie. Totuși, mulți turiști ignoră acest avertisment, iar consecințele sunt tragice. Deşi nu ştia să înoate, un tânăr de 24 de ani din Târgu Jiu a ignorat steagul roşu ridicat de salvamari pe plajă din Olimp şi a intrat în apă. „A intrat în apă şi l-a dus mai în larg, se vedea capul puţin. Şi după nu s-a mai văzut. S-a dus cineva după el, dar erau valuri mari, curenţii puternici şi s-a reîntors”, a declarat un martor pentru stirileprotv.ro.

La Eforie, un tată și fiica sa au fost luați de valuri cu tot cu colacul pe care pluteau. Norocul lor a fost faptul că un salvamar i-a observat la timp, s-a apropiat de ei pe un sky-jet și a reușit să o scoată pe fetiță din apă. Inconștiența tatălui putea avea urmări tragice, iar salvamarii spun că astfel de situații sunt din ce în ce mai dese, cu toate că steagul roșu de pericol este arborat. De multe ori, turiștii se simt chiar deranjați de salvamari, fără să înțeleagă că aceștia pot deveni, la un moment dat, chiar salvatorii lor.

Citește și...