Imaginile care fac înconjurul lumii! Zeci de femei s-au dezbrăcat pe stradă și s-au stropit cu cerneală roșie! Pentru ce au protestat

Publicat: 17/12/2018 | 13:25

Protest inedit pe străzile Barcelonei! Zeci de femei s-au dezbrăcat și s-au vorpsit apoi cu cerneală roșie, în semn de protest față de folosirea blănurilor natural în industria modei. Totul a avut loc în Plaza de Cataluna, duminică, și a fost organizat de activistele pentru drepturile animalelor.

Femeile s-au dezbrăcat complet și și-au stropit corpurile cu cerneală roșie, pentru a protesta față de folosirea blănurilor naturale în industria modei. „Câte vieți pentru o haină?” a fost unul dintre mesajele purtate de acestea.

Protestul lor, desfășurat sub sloganul „Puneți-vă în pielea animalelor”, a avut loc chiar în fața unui renumit centru comercial din capitala Cataluniei. Activiștii speră să-i sensibilizeze pe oamenii din întreaga lume să renunțe la a mai cumpăra articole vestimentare confecționate din blănuri naturale, comportament care ar pune capăt cruzimii față de animale, scrie perfecte.ro.

Conform activiștilor organizației non-profit People for the Ethical Treatment of Animals (PETA), 85% din blănurile folosite în industria de fashion la nivel mondial provin de la vulpi, nurci și vizoni, care își petrec aproape toată viața în cuști înainte să fie sacrificate pentru blană.

Creșterea animalelor pentru blană a fost interzisă în Marea Britanie încă din anul 2000, dar această practică e comună încă în multe state europene și peste Ocean. Susținătorii drepturilor animalelor sălbatice susțin că anual circa un miliard de animale sunt ucise pentru ca blănurile lor să fie transformate în îmbrăcăminte.

 

Citește și...