Încă un cutremur a avut loc în România, la ora 7.36. Pământul s-a zguduit

Publicat: 10/05/2019 | 08:00

Un nou cutremur s-a produs vineri dimineață în zona Vrancea, la ora 7.36. Seismul s-a produs la adâncimea de 122 de kilometri, iar oraşele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Nehoiu, Covasna, Întorsura Buzăului, Buzău și Mizil.

A avut o magnitudine de 3,5 grade pe scara Richter, la aproape patru ore după ce, în aceeaşi zonă, s-a înregistrat un seism de 3,6 grade. Potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), un nou cutremur s-a produs vineri dimineață, la ora 7.36, în zona Vrancea, cu epicentrul în judeţul Buzău.

Seismul a avut o magnitudine de 3,5 grade pe scara Richter și s-a înregistrat la adâncimea de 120 de kilometri.

În noaptea de joi spre vineri, în zona Vrancea, s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 3,6 grade pe scara Richter, epicentrul seismului fiind în judeţul Buzău.

Cel mai mare cutremur din acest an produs în zona Vrancea a fost în 9 ianuarie, având magnitudinea de 4,6 grade pe scara Richter. Și atunci, epicentrul seismului a fost în judeţul Buzău.

Anul trecut, trei seisme cu magnitudinea de peste 4,5 grade pe scara Richter s-au înregistrat în zona Vrancea, cel mai puternic având 5,8 grade, produs în 28 octombrie.

Citește și...