Încă un paradox al pandemiei de coronavirus din România. Numărul turiștilor din Constanța, mai mare care anul trecut

Publicat: 04/08/2020 | 21:59
Încă un paradox al pandemiei de coronavirus din România. Numărul turiștilor din Constanța, mai mare care anul trecut

Turismul este unul dintre cele mai afectate domenii de pandemia de coronavirus. Totuși, deși numărul de oameni care ajung pe litoral ar trebui să fie mai mic, aceasta a crescut față de anul trecut.

Orașul Constanța, de exemplu, a înregistrat o creștere cu 7,7 % a numărului de turiști în luna iunie 2020 față de aceeași perioadă a anului 2019, scrie Replica de Constanța.

Având în vedere că vacanțele în străinătate sunt riscante, în această perioadă, cei mai mulți se mulțumesc cu un concediu făcut acasă.  Creșterea spectaculoasă a numărului de turiști din zona Constanța- Mamaia contrazic, astfel, previziunile sumbre ale hotelierilor, care credeau că dezastrul financiar îi va lovi crunt vara aceasta.

Citește și: Un pneumolog român lansează un semnal de alarmă: „Coronavirusul a devenit mai agresiv, probabil a suferit mutații”

Scădere cu 61,8% față de anul trecut

Cu excepția Constanței, restul litoralului și al țării au înregistrat o scădere cu 61,8% a turiștilor față de aceeași perioadă a anului trecut, dintre care 13,9% au fost turiști străini.

Iar, în timp ce Constanța și Mamaia înregistrează un număr record de turiști, restul țării are de suferit. Institutul Național de Statistică (INS) arată că în luna iunie numărul turiștilor din România a scăzut cu 74,5% față de aceeași perioadă a anului 2019.

De asemenea, românii au fost destul de reticenți în alegerea unor destinații de vacanță în afara țării, fiind înregistrată o scădere de aproape 50% în primele șase luni ale acestui an.

Avertistmentul lui Nelu Tătaru

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a subliniat cât de important este ca românii să respecte regulile esențiale de prevenire a răspândirii virusului. În prezent, există o transmitere comunitară accentuat, iar dacă aceste reguli nu sunt respectate, în România, se poate ajunge rapid la o situație critică cum a fost în Spania și Italia, la începutul pandemiei.

Nu rata: Coronavirus România, 4 august. 1.232 de cazuri noi și 48 de morți în ultimele 24 de ore

Demnitarul a mai subliniat că lupta cu virusul COVID-19 nu trebuie să se ducă în spitale, ci trebuie oprit din a se răspândi, iar acest lucru este posibil doar dacă oamenii înțeleg că trebuie să se protejeze.