Încă un tânăr şi-a pierdut viaţa după incendiul de la Colectiv. Bilanţul victimelor a ajuns la 65 de morţi

Publicat: 30/07/2017 | 12:00

Bilanţul victimelor incendiului din clubul “Colectiv” a ajuns la 65 de morţi după ce, în cursul zilei de sâmbătă, încă un tânăr pe nume Răzvan a pierdut lupta cu viaţa, la doi ani de la teribilul accident.

UPDATE, ORA 12:48 – Iancu Eugen, tatăl lui Alexandru, unul dintre tinerii care şi-a pierdut viaţa în urma incendiului de la Colectiv, a postat la rândul lui un mesaj tulburător pe contul lui de Facebook: „Am vazut o stire: Răzvan s a sinucis. A 65 a victima Colectiv . Draga presa , dragi cititori , Razvan nu s a sinucis. Razvan a murit in data de 30 Octombrie 2015. El doar a mai fost conectat la viata in mod fortat de cateva speranţe, idei, credinţe. Dar toate acestea s-au pierdut treptat, una cate una. Imi amintesc cum, in spital doctorii ma minteau , crezand ca imi dau sperante, ca o data cu disparitia aparatelor de la capataiul copilului , cresc sansele de supravietuire. In viata nu este asa, o data cu disparitia aparatelor; speranta, credinta, prietenia, murim. Razvan nu s a sinucis, Razvan s a alaturat putin mai tarziu gastii.”

UPDATE, ORA 12:45 Familia lui Răzvan a cerut oamenilor decenţă şi discreţie pentru a-şi putea conduce fiul pe ultimul drum în linişte.

„Respectam dorinta oamenilor de a ne fi alaturi, precum si nevoia de informare a tuturor. Dar, dincolo de numarul 65, se afla suferinta noastra, a familiei si prietenilor lui Razvan. Ne alina gandurile bune si faptul ca atatia oameni devin partasi la durerea noastra, dar facem un apel la discretie si decenta. Vrem sa ne ducem pe ultimul drum fiul si prietenul in liniste. Va multumim pentru intelegere!”, este mesajul transmis de familia lui Răzvan, cea de-a 65-a victimă a incendiului din clubul Colectiv.

UPDATE, ORA 21:10 / Pe 30 iulie se împlineşte un an şi nouă luni de la tragedia de la Colectiv, motiv pentru care toţi care doresc să aducă un omagiu victimelor sunt aşteptaţi în faţa clubului unde şi-au găsit sfărşitul zeci de persoane. „În data de 30 iulie, începând cu orele 20.00 şi până la orele 8.00 dimineaţa, a doua zi, va avea loc evenimentul ‘Noapte albă la #Colectiv’, întrucât se împlineşte un an şi nouă luni de la cumplita tragedie care ne-a îndoliat inimile pe vecie. Haideţi să ne revedem şi să nu îi dăm uitării pe cei care nu se mai află fizic printre noi. Să venim cu mic cu mare, cu flori, cu jerbe, coroane, lumânări, candele, fotografii”, este mesajul de pe pagina de Facebook a Asociaţiei Colectiv GTG 3010.

——————————————————————————————-

UPDATE, ORA 19:30 / Răzvan nu a putut trece peste pierderea iubitei şi s-ar fi sinucis la aproape doi ani de la tragedia din Colectiv, conform observator.ro. 

——————————————————————————————–

“65. RIP Răzvan şi să-ţi fie bine acolo, lângă Tina”, se arată pe pagina de Facebook “Împreună rezistăm. Nu uitaţi de #Colectiv!”.

„Eram lângă scenă şi m-am dus în spate când a început focul ca să-mi iau prietena. Nu mai era acolo. M-au scos oamenii, a fost un tăvălug”, spunea Răzvan, prietenul Tinei, la scurt timp după tragedia din Colectiv.

Răzvan era iubitul Tinei, care a murit la scurt timp după ce a izbucnit incendiul în Colectiv
Răzvan era iubitul Tinei, care a murit la scurt timp după ce a izbucnit incendiul în Colectiv

Tina, cum îi spuneau prietenii, avea 27 de ani şi era din Galaţi. Tânăra era prietena lui Răzvan, decedat în cursul zilei de sâmbătă. Era cu un grup de prieteni în clubul „Colectiv” şi a fost singura care n-a reuşit să iasă când s-a dezlănţuit infernul. Tina, cum îi spuneau cei dragi, a terminat facultatea în Bucureşti şi a rămas în Capitală.

Tina iubea viaţa şi era pasionată de scris, aşa că îşi făcuse un blog. „Nu e nimic mai lipsit de farmec decât o viaţă în care nu poţi să trăieşti pentru mai mult decât pentru acum. Pentru că, în final, cine nu şi-ar dori să traiască mai multe vieţi?”, scria Valentina pe blog.

Imediat după înmormântare, Marius Deak, şeful Tinei declara: „Am lucrat cu Tina patru ani de zile. Cred că probabil ea nu şi-ar fi dorit să fie toată manifestarea asta de oameni. Tind să cred că nu ar fi pus accent pe tragedia care s-a întâmplat şi ar fi zis «mergeţi să îi salvaţi pe ceilalţi o sută»”.

Printre cei care şi-au pierdut viaţa în urma tragediei se numără artişti, fotografi, jurnalişti, olimpici şi studenţi străini.

Citește și...