Incendiile de vegetație au mai făcut o victimă în Argeș. Un bărbat a murit în chinuri groaznice

Publicat: 09/08/2020 | 20:16

Incendiile de vegetație au pus pe jar pompierii din Argeș. După o săptămână in care salvatorii au acționat zilnic la foc continuu, astăzi un incendiu a luat o viață. Un bărbat de 60 de ani a ars de viu.

Pompierii acționează zilnic la zeci de incendii pornite de la vegetația aprinsă de localnici pentru a curăța terenurile.  Într-o singură zi au avut loc și 16 incendii. Astăzi un om a decedat în chinuri groaznice în localitatea Călinești.

Imagini de la locul tragediei

Incendiul a fost lichidat de către pompieri, iar echipajul SMURD a pornit de urgență manevrele de resuscitare pentru un bărbat găsit la locul incendiului inconștient.  Pacientul în vârstă de 64 de ani a suferit arsuri de gradele 3 și 4 pe aproximativ 40% din suprafața corpului și din păcate nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

Citește și: Pericol de explozie la Chitila! Incendiu masiv lângă o fostă groapă de gunoi

Incendiul s-a manifestat la aproximativ 300 mp de vegetație uscată. Lângă bărbat a fost găsită o lopată, cel mai probabil omul a încercat să stingă focul, dar a sfârșit în chinuri groaznice.

Incendiu în Ghencea, în urmă cu trei zile

Un incendiu de vegetație a izbucnit, joi seară, în vestul Capitalei, pe un teren aflat între Stadionul Ghencea şi Penitenciarul Rahova.

Locuitorii din sectoarele 5 și 6, au fost avertizați prin RO ALERT, să evite zona și să elibereze căile de acces, pentru că salvatorii să poată interveni rapid.

Vântul puternic, dar şi gunoaiele aruncate pe câmp, au făcut ca flăcările să se extindă rapid. Imaginile filmate din drona arată amploarea incendiului, dar şi faptul că a cuprins un teren fără nici un fel de cai de acces. Sarcina pompierilor a fost foarte dificilă, din cauza vântului extrem de puternic, care îşi schimba mereu direcţia.

Imaginea cu incendiu din Ghencea

Intervenţia a fost îngreunată de faptul că în zona nu sunt surse de apă, iar autospecialele s-au putut realimenta doar de la mare distanţă, din reţeaua stradală de hidranţi.

Nu rata: Incendiu puternic în Olt. Ard patru case în comuna Strejeşti

“Pentru stingerea incendiului de vegetaţie uscată şi deşeuri menajere care s-a manifestat în zona Ghencea, au acţionat 12 autospeciale de stingere. Accesul s-a realizat cu dificultate din cauza terenului greu accesibil, fără căi rutiere amenajate, iar rafalele de vânt au schimbat în repetate rânduri direcţia de propagare a flăcărilor”, spunea atunci Daniel Vasile, purt.cuv. ISU București-Ilfov.