Incendiile de vegetație din Potugalia au luat zeci de vieți! Bilanțul victimelor și imagini cutremurătoare surprinse de martori și pompieri

Publicat: 22/07/2019 | 19:36

Cel puțin 32 de persoane au fost rănite luni în urma incendiilor de vegetație care au cuprins zona centrală a Portugaliei în ultimele zile din cauza temperaturilor ridicate, peste 1.000 de pompieri luptându-se să stingă focul, potrivit Reuters.

Aproape 90 la sută din zona afectată situată în regiunea Castelo Branco, la 200 de kilometri nord-est de capitala Lisabona, se află sub control în urma temperaturilor scăzute din timpul nopții, potrivit șefului Agenției locale pentru Protecție Civilă, Pedro Nunes. Din nefericire, flăcările nu au fost încă stinse…

Autoritățile au transmis însă că se așteaptă ca temperaturile ridicate și vântul să se intensifice după-amiază, astfel că toate unitățile de pompieri detașate vor rămâne în zonă. Pădurile din regiune s-au uscat după câteva săptămâni în care a plouat foarte puțin.

Agenția pentru Protecție Civilă din Potrugalia a anunțat că 321 de autospeciaele și opt hidroavioane au fost detașate la fața locului pentru stingerea incendiului, care a cuprins zone împădurite.

Nunes a declarat că în cea de-a treia zi de la începerea incendiului 32 de persoane au fost rănite, una aflându-se în stare gravă.Poliția a anunțat că ancheta continuă pentru a stabili cauzele producerii incendiului, existând suspiciunea că focul ar fi putut fi provocat intenționat.

Citește și...