Începe etapa de relaxare a măsurilor în Marea Britanie! Școlile se redeschid parțial din 1 iunie

Autor:
Publicat: 25/05/2020 | 08:09
Începe etapa de relaxare a măsurilor în Marea Britanie! Școlile se redeschid parțial din 1 iunie

Epidemia de coronavirus a făcut  numeroase pagube la nivel mondial. Virusul COVID-19 a infectat milioane de oameni și a fost înregistrat un număr impresionat de victime. Mai mult apariția și expansiunea la scară largă a coronavirusului a determinat sistarea majorității activităților.

După o perioadă critică de mai bine de două luni, Marea Britanie, una dintre cele mai afectate țări, este pregătită să treacă la o relaxare treptată a măsurilor privind combaterea virusului. Premierul Boris Johnson a anunțat duminică planul de relaxare treptată, ce vizează redeschiderea parţială a şcolilor începând cu 1 iunie, informează AFP, potrivit Agerpres. (CITEȘTE ȘI: SITUAȚIE DEMNĂ DE FILMELE HORROR ÎN MAREA BRITANIE. O FEMEIE A MURIT IMEDIAT DUPĂ CE A FOST SCUIPATĂ ȘI AGRESATĂ DE UN BOLNAV INFECTAT CU COVID-19)

Odată cu renunțarea la restricțiile dure de limitare a răspândirii epidemiei noului coronavirus, oamenii încep să se întoarcă treptat la vița și activitățile cotidiene. Astfel, redeschiderea școlilor se va face treptat și pe grupe de vârstă pentru şcolile primare.

Într-o primă fază vor reveni la şcoală elevii cu vârste cuprinse între 4 şi 6 ani şi 10 – 11 ani, a declarat premierul Johnson în timpul unui conferințe de presă dedicată măsurilor de combatere a noului coronavirus.

Se încep pregătirile pentru examene din 15 iunie

În cazul elevilor de liceu, aceștia vor relua cursurile mai târziu, a adăugat şeful executivului britanic. Elevii şi profesorii vor fi în contact pentru a pregăti examenele începând cu 15 iunie. (VEZI ȘI: INCREDIBIL! O FEMEIE DIN MAREA BRITANIE SUSȚINE CĂ VIRUSUL COVID-19 „I-A SALVAT VIAȚA”)

Deși decizia premierul Boris Johnson este clară, a stârnit numeroase controverse și reacții. Autorităţi locale exclud redeschiderea şcolilor începând cu 1 iunie în Anglia, în timp ce şcolile rămân închise în Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord, care au competenţe să decidă la nivel local în acest domeniu.

Marea Britanie este cea de-a doua ţară la nivel global în ceea ce priveşte numărul de decese provocate de COVID-19. Au fost înregistrat aproximativ 37.000 de decese şi un număr total de peste 41.000 de cazuri de persoane infectate.