Incredibil. Medic, cercetat disciplinar după ce a postat mai multe imagini cu spitalul inundat. FOTO

Publicat: 21/07/2020 | 22:00

George Pribac, unul dintre medicii Spitalului Județean din Arad, a anunțat pe Facebook că este cercetat disciplinar de conducerea unității medicale pentru că la începutul lunii iulie a postat în spațiul public mai multe imagini cu o secție inundată în urma unei ploi torențiale.

Acum, medicul a fost informat că este cercetat disciplinar pentru postarea sa. ”Personalul are obligaţia de a apăra cu loialitate prestigiul SCJU Arad precum şi de a se abţine de la orice act ori fapt care poate produce prejudicii imaginii sau intereselor legale ale acestuia”, se arată în documentul primit acesta.

Citește și: Kanye West are probleme grave de sănătate. Dezvăluirile făcute pe Twitter: „Kim a încercat să mă interneze la nebuni!”

Inundațiile nu sunt o premieră

„An de an cabinetele și laboratoarele care se află în subsolurile Spitalului Municipal sunt inundate, pline de dejecții și urină printre materiale, echipamente, aparatură și calculatoare”, scria el atunci.

Documentul primit de medic

Documentul a fost publicat și el

„Avem dovada faptului că în Spitalul Judeţean din Arad este instituit un regim de teroare, de ameninţări împotriva tuturor celor care îndrăznesc să arate situaţia reală a spitalului şi modul păgubos în care este cheltuit banul public”, a mai scris el.

Medicul a mai precizat că a contactat o casă de avocatură şi va da în judecată spitalul, proces prin care va cere şi modificarea regulamentului, ”pentru că acesta trebuie să respecte Constituţia şi legile ţării”. Cercetarea disciplinară a fost declanșată în urma unui referat emis de către managerul interimar al unităţii, Florina Ionescu.

Nu rata: Coronavirus. Marțea veștilor negre. Trei recorduri negative, în doar 24 de ore. Ce județe riscă să fie închise de autorități

Măsura  a fost luată deși, în plină pandemie de COVID-19, spitalele duc lipsă de personal.  Marți, 12 iulie, România a înregistrat trei recorduri negative în ceea ce privește situația cazurilor de COVID-19, la nivel național. Mai multe orașe riscă să fie închise de autorități.

În prezent, țara noastră are apoape 1.000 de noi infectați în ultimele 24 de ore. În același interval de timp, s-a îngistrat cel mai ridicat număr de pacienți internați la ATI și cel mai mare bilanț al morților.