INCREDIBIL. Violatorii din Vaslui ne-au facut de ras in toata lumea. Ambasadele au fost informate despre ororile din Valeni!

Publicat: 24/07/2015 | 09:44

O asociatie non-guvernamentala a cerut procurorilor verificari in cazul celor sapte violatori din Valeni, informand totodata si statele euroatlantice despre acest caz.

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a demarat verificari la Vaslui, desfasurandu-se verificari inclusiv la sediul inspectoratului de politie. Procurorii vor sa stie daca colegii lor de la parchetul local sau politistii din comuna Valeni au incalcat legea intr-un fel care ar fi putut determina eliberarea celor sapte violatori din arest. Ancheta a fost solicitata de Asociatia pentru Implementarea Democratiei.

„La nivelul Parchetului General a fost constituita o echipa de procurori care efectueaza ample verificari exclusiv pentru acest caz. Amplele informatii din mass media au adus elemente noi în acest caz, iar Parchetul General efectueaza în acest moment verificari/ control inclusiv la fata locului, la sediul PJ Vaslui. În urma completarii anchetei cu rezultatele verificarilor efectuate la fata locului, în decurs de cateva zile concluziile si eventualele masuri luate vor fi facute publice” se arata in raspunsul transmis asociatiei.

vaslui viol

Ambasadele lumii, informate

Asociatia pentru Implementarea Democratiei a luat masuri pentru ca infaptuirea justitiei in cazul celor sapte violatori sa fie supravegheata si din experiorul tarii. Asociati a anuntat ca va informa principalele ambasade despre ororile care se pe trec in judetul Vaslui.

violata vaslui

„De asemenea, AID va informa statele membre din spatiul euroatlantic cu privire la cazul fetei violate din Vaslui. Informarea este efectuata din perspectiva respectarii statului de drept si a drepturilor si a libertatilor cetatenilor. Asa cum AID a efectuat astfel de informari catre mediul diplomatic vizand fapte de coruptie, aceast caz reprezinta doar un exemplu a unei practici generalizate în zonele cu dezvoltare economica precara, izolate sau cu educatie deficitara si necesita o atentie sporita din partea mediului academic.”

Vasluiul, in topul abuzurilor sexuale

AID a folosit statisticile criminalitatii ridicate din judetul Vaslui, bazate pe date oficiale.

viol

„Tinand cont de faptul ca judetul Vaslui se afla în primele 10 judete la nivelul întregii tari din perspectiva numarului de violuri si abuzuri sexuale, numai în primele 6 luni ale acestui an s-au înregistrat 30 cazuri si anume 25 cazuri de acte sexuale cu minori si 5 cazuri de corupere sexuala-, consideram vitala informarea si implicarea mediului international în sustinerea statului de drept, atat din perspectiva luptei împotriva coruptiei, cat si din perspectiva încalcarii unor drepturi si libertati fundamentale ale cetatenilor, cu atat mai mult, în cazuri de acest gen care afecteaza grav psihologia întregului popor si cu precadere a comportamentelor si atitudinilor din comunitatile locale, adevarate orori”, se arata intr-un comunicat al AID.

(M.N.)
 

Citește și...