Initiativă INEDITA: Loteria Bonurilor Fiscale. Ce a anuntat premierul Ponta

Publicat: 22/01/2015 | 13:58
Initiativă INEDITA: Loteria Bonurilor Fiscale. Ce a anuntat premierul Ponta

Ministerul Finantelor Publice va pune in aplicare o iniţiativă inedită, menită să combată evaziunea fiscală: Loteria Bonurilor Fiscale.

Anunţul a fost făcut de premierul Victor Ponta pe pagina sa de Facebook, precum şi de Guvernul României, într-un comunicat de presă. „Loteria Bonurilor Fiscale – o iniţiativă extrem de binevenită, care, la fel ca în alte state în care s-a aplicat, va ajuta la combaterea evaziunii fiscale. Vom începe Loteria Bonurilor Fiscale pe 13 aprilie 2015 (a doua zi de Paşti), când se va programa prima extragere ocazională, având un fond de premiere de 1 milion de lei”, a scris premierul pe pagina sa de Facebook.

ponta

 
În cadrul Loteriei bonurilor fiscale se vor efectua extrageri a două valori, respectiv: (1) un număr din intervalul 1-999, reprezentând valoarea bonului fiscal fără subdiviziunile leului, şi (2) data emiterii bonului.  Extragerile vor fi lunare, dar şi ocazionale (Paşte, Crăciun etc.). Fondul de premiere se va împărţi la numărul bonurilor fiscale câştigătoare revendicate, astfel rezultând valoarea unitară a fiecărui câştig, se arată într-un comunicat al Guvernului.
 
Principalul scop al proiectului este diminuarea evaziunii fiscale prin impulsionarea conformării voluntare, prin oferirea de stimulente actorilor economici pentru a se comporta „corect” şi pentru a creşte gradul de responsabilitate civică.

Citește și...