ÎPS Pimen, în sicriu sigilat! Anunțul făcut de Patriarhia Română

Publicat: 20/05/2020 | 09:53
ÎPS Pimen, în sicriu sigilat! Anunțul făcut de Patriarhia Română

ÎPS Pimen va fi înmormântat după regulile stricte date de pandemia de coronavirus. Sicriul sigilat în care se află trupul neînsuflețit al părintelui va fi preluat de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

CITEȘTE ȘI: A MURIT ÎPS PIMEN, ARHIEPISCOPUL SUCEVEI ȘI RĂDĂUȚILOR

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a declarat că Arhiepiscopul de Suceava va fi înmormântat conform legislației pentru victimele Covid-19. (NU RATA: CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA. DECESUL PREOTULUI PIMEN A FOST CONFIRMAT DE ISP. NUMĂRUL MORȚILOR A AJUNS LA 1.141)

„Da…Înaltpreasfințitul Pimen a trecut la Domnul.

Biserica Ortodoxă Română a pierdut astăzi un vrednic de pomenire ierarh al ei, pe cel care a fost Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților în ultimii 29 de ani și al cărui nume, alături de ale altor înaintași ai săi, va rămâne mereu legat de ocrotirea splendidelor mănăstiri bucovinene.”

ÎPS Pimen va fi înmormântat în sicriu sigilat. Data și detaliile

”Gândul său mărturisit adesea are azi o reverberație aparte: „Pentru asta am devenit preot. Să învăț a muri în fiecare zi. Ne pregătim în fiecare zi de marea întâlnire cu El”.

VEZI AICI: Adrian Streinu Cercel a făcut anunțul despre revenirea la starea de urgență: „Peste 3 săptămâni..”

Conform legislației în vigoare pentru cazurile persoanelor decedate diagnosticate cu Covid, după punerea în sicriul sigilat, acesta va fi preluat de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, care, împreună cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei, va decide data și detaliile înmormântării.

Mormântul se află la mănăstirea Sihăstria Putnei din județul Suceava. În actuala situație, conform Statutului BOR, cel care va administra temporar eparhia este Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Preasfințitul Damaschin Dorneanul”, a declarat Vasile Bănescu.

AFLĂ ȘI: Care sunt românii cei mai expuși la infecția cu virusul COVID-19: ”Reprezintă un risc major!”

ÎPS Pimen a decedat noaptea trecută, la Insitutul de Boli Infecțioase Matei Balș, din Capitală, unde era internat de aproximativ o lună, după ce fusese infectat cu virusul COVID-19. Părintele Pimen a stat timp de 29 de ani în fruntea Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Citește și...