Islanda- România, amânat din nou!

Autor:
Publicat: 02/04/2020 | 10:28
Islanda- România, amânat din nou!

Barajul dintre Islanda și România care ar fi trebuit să se dispute în luna iunie a fost amânat din nou. Anunțul a fost în urma videoconferinței la care au participat reprezentanții tuturor celor 55 de federații afiliate.

Pandemia de coronavirus care a pus stăpânire pe întrega lume a dus la suspendarea și chiar amânarea celor mai importante competiții sportive programte în vara acestui an, cele mai elocvente exemple fiind EURO 2020 și JO Tokyo 2020, întreceri care au fost reprogramate pentru anul viitor.

O primă măsură luată de UEFA este ca barajele pentru calificarea la EURO, care ne interesează în mod direct, programate inițial în iunie să fie amânate din nou, urmând a se disputa în septembrie, datele exacte de disputare ale meciurilor decisive urmând să fie comunicate ulterior de forul de la Nyon. În cazul în care va ttrece de Islanda, ROmânia va juca fie cu Bulgaria, fie cu Ungaria pentru accederea la EURO. Tot în septembrie se vor disputa și meciurile din play-off-ul Ligii Națiunilor .

O altă măsură este ca și meciurile din cupele europene să fie încă o dată amânate, acestea urmând a începă în lunile iulie și august după reluarea competițiilor interne. În acest moment însă sunt mai multe scenarii pe care UEFA le analizează, o decizie finală în acest sens urmând a fi luată mai mult ca sigur la jumătatea acestei luni când este programată o nouă videoconferință cu toate federațiile afliate.

Una dintre variantele pe care ar UEFA le va propune în această videoconferință este reluarea campionatelor la începutul lunii iunie, cel mai târziu chiar spre finalul acestei luni.