Jale mare în România! Autoritățile au confirmat decesul azi-noapte

Publicat: 24/04/2019 | 08:30
Jale mare în România! Autoritățile au confirmat decesul azi-noapte

Încă un deces din cauza meningitei! Este vorba despre o tânără din Vaslui, internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Se afla în comă, în stare gravă.

„Toate organele îi erau afectate. De mult nu am mai avut în spitalul nostru o formă atât de dură a bolii. Meningita a fost confirmată clinic, iar toate analizele iniţiale arătau o infecţie gravă”, a declarat pentru News.ro, managerul spitalului de Boli Infecţioase, medicul Carmen Dorobăţ.

Adolescenta a fost internată în stare de comă la Terapie Intensivă, iar din start prognosticul medicilor a fost extrem de rezervat.

Adolescenta a fost internată luni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, dar pentru că starea ei s-a înrăutățit rapid, a fost transportată la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

O altă tânără, care locuieşte în Italia şi venise în vizită la rude, este internată la Botoşani. În cazul ei, ar fi vorba despre alt tip de meningită, starea ei fiind stabilă.

Săptămâna trecută, o elevă de 18 ani de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti a murit de meningită în doar opt ore de când a început să se simtă rău.

„Singurul lucru pe care îl putem face pentru a preveni e să…”

„În România se înregistrează în fiecare an câteva zeci de cazuri. Ultima statistică, din 2017, arată că au fost 63 de cazuri și 13 decese, deci numărul de decese e destul de mare, 20% din totalul cazurilor înregistrate”, a spus medicul Alexandru Rafila la digi24.ro.

„Singurul lucru pe care îl putem face pentru a preveni e să ne protejăm copiii prin vaccinare. Sunt două categorii de vaccin – o categorie care se administrează pentru o combinație a tipurilor A, C, W și Y, care acoperă 40% din patologie în regiunea noastră. Al doillea tip, care se administrează împotriva infecției cu serogrupul B, care e responsabil de 60% din cazuri, din păcate nu e încă disponibil pe piața românească. Înțeleg că va fi în curând autorizat pentru punere pe piață. E un vaccin mai nou, care a fost obținut cu mare dificultate”, a mai spus medicul.

Citește și...