Jocurile Olimpice amânate cu un an!

Autor: Cristian P
Publicat: 24/03/2020 | 15:48
Jocurile Olimpice amânate cu un an!

Jocurile Olimpice au fost amânate cu un an. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de Thomas Bach preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO). Acesta a fost de acord cu solicitarea premierului japonez Shinzo Abe de a amâna cu un an Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, din cauza pandemiei de coronavirus.

Conform informațiilor furnizate de agențiile de presă internaționale, premierul japonez le-a transmis jurnaliştilor că în timpul unei convorbiri cu Thomas Bach s-a pronunţat pentru amânarea JO 2020.

„Am cerut amânarea cu un an pentru a a da posibilitatea sportivilor să se prezinte în cele mai bune condiţii şi pentru a avea un eveniment sigur pentru spectatori. Thomas Bach a fost de acord 100%”, a precizat  premierul japonez, Shinzo Abe.

Potrivit informațiilor apărute în presa internațională, guvernatoarea capitalei Tokyo, Yuriko Koike, a declarat că deşi Jocurile vor fi amânate pentru 2021, vor purta în continuare marca ”Tokyo 2020”.

Jocurile Olimpice de la Tokyo, erau programate să înceapă pe 24 iulie, competiția fiind programată în intervalul 24 iulie- 9 august.

Măsura a fost luată ca urmare a faptului că numeroase federaţii sportive şi comitete olimpice naţionale au anunțat public că nu vor trimite sportivi la acest eveniment grandios.

„O anulare a Olimpiadei de vară ar distruge visul olimpic a 11.000 de sportivi din 206 ţări şi ai celor din echipa olimpică a refugiaţilor. O anulare a JO 2020 ar fi soluţia cea mai puţin corectă. JO nu pot fi amânate ca un meci de fotbal de pe o săptămână pe cealaltă. Pentru noi, nu ar fi responsabil astăzi şi ar fi prematur să intrăm în speculaţii şi să luăm o decizie. Nu ştim care va fi situaţia, dar analizăm, desigur, mai multe scenario. În consecinţă, nu ar fi responsabil, în niciun mod, să stabilim o dată sau să luăm imediat o decizie, care s-ar baza pe speculaţii asupra evenimentelor viitoare”, declara  Thomas Bach, președintele CIO în urmă cu câteva zile.

După cum bine știți, flacăra olimpică a sosit în Japonia însă din cauza pandemiei de Coronavirus, ceremonia a fost una fără amploare.

Citește și...