Jurnaliștii americani o atacă pe Simona Halep: ”Poartă fuste prea scurte!”

Autor: Cristian Lisandru
Publicat: 10/09/2018 | 14:10

Jurnaliștii americani o atacă pe Simona Halep. Este vorba despre The Daily Iowan, publicație care îi ia apărarea Serenei Wiliams în scandalul declanșat după ce aceasta a pierdut finala de la US Open. 

Simona Halep este prezentată drept un exemplu negativ din punct de vedere al echipamentului, în timp ce Serena Williams – căreia i s-a interzis să poarte costumul negru mulat la Roland Garros – devine, automat, o ”victimă” a oficialilor Grand Slam-ului desfășurat în capitala Franței.

Jurnaliștii de la The Daily Iowan sunt subiectivi, firește, iar subiectivismul acesta național poate fi, pe undeva, de înțeles. Însă aceasta nu este decât o altă dovadă că Simona Halep, nr.1 în clasamentul WTA, trebuie să lupte permanent nu numai cu propriile emoții, ci și cu adversitatea unora dintre jurnaliștii mapamondului.

„Giudicelli (n.r. directorul de la Roland Garros) a spus că acel costum, purtat de Serena, a fost o lipsă de respect pentru joc. Cum aşa? Este lipsit de respect pentru că Williams este o femeie cu forme? Pentru că este o femeie de culoare cu forme? Cum poate fi acel material din spandex mai lipsit de respect pentru integritatea tenisului decât fustele scurte purtate de românca Simona Halep sau de alte jucătoare? Williams îşi acoperă cu siguranţă mai multă suprafaţă din corp cu acel costum, în comparaţie cu fustele scurte purtate de alte jucătoare”, au scris jurnaliștii de la The Daily Iowan.

Citește și...