Mats Wilander despre Simona Halep: ”Starea ei emoțională este uneori fragilă”!

Autor: Cristian Lisandru
Publicat: 07/09/2018 | 16:46

Mats Wilander este un fost mare jucător de tenis, iar acum face parte din exhipa de experți ai postului Eurosport. El a vorbit, de curând, despre relația dintre Simona Help, numărul 1 WTA și antrenorul acesteia, Darren Cahill.

 Dând o replică tuturor celor care sunt de părere că relația dintre Simona și antrenorul ei se apropie de final, Mats Wilander este de părere că aportul antrenorului australian în ceea ce privește nivelul sportiv atins de Simon Halep este unul foarte mare, ne informează Hotnews”Simona și-a îmbunătățit serviciul, forehand-ul, urcarea la fileu și mișcarea pe teren.”

Totuși, fostul jucător suedez este de părere că starea emoțională a sportivei din România este cauza principală a multor eșecuri la fileu. ” Câteodată, ea devine foarte frustrată că nu câștigă, starea ei emoțională e uneori fragilă”.

 În ceea ce privește implicarea lui Darren Cahill, Mats Wilander declară nu-i poate minimaliza meritele antrenorului australian.

Darren a ajutat-o foarte mult, pentru că dacă el nu ar fi fost în preajma sa, ea nu și-ar fi îmbunătățit atât de mult stilul de joc. Darren este o mare parte din rutina ei zilnică”.

 

Jocul Simonei s-a îmbunătățit sub îndrumarea lui Cahill

„Categoric că el este cel care a ajutat-o să devină o jucătoare completă, care acum are toate armele necesare împotriva oricărui adversar indiferent de suprafața de joc. Aici cu siguranță că este mâna lui Darren Cahill, un jucător nu poate face aceste îmbunătățiri singur. În același timp, Darren pare să accepte până acum starea emoțională a Simonei, uneori fragilă. Între ei există încredere 100%”, crede Mats Wilander.

Următoarea competiție la care Halep va lua parte va fi turneul de la Wuhan, care se dispută în perioada 23-29 septembrie.

 

Mats Wilander a câștigat 8 titluri de Mare Șlem

 

Mats Wilanders-a clasat pe locul 1 în clasamentul ATP timp de 20 de săptămâni (în anii 1988-1989).

În perioada 1982-1988 a câștigat șapte titluri de Mare Șlem la simplu (trei la Roland Garros, trei la Australian Open și unul la US Open) și un titlu de Mare Șlem la dublu bărbați (Wimbledon).

Citește și...