La o zi după crima din Maramureș, un alt pădurar din Suceava este bătut și amenințat cu moartea

Publicat: 18/10/2019 | 16:39
La o zi după crima din Maramureș, un alt pădurar din Suceava este bătut și amenințat cu moartea

Răzvan Cenușă, unul din pădurarii Ocolului Silvic Moldovița (județul Suceava), a fost atacat în plină zi de un om de afaceri aflat în legături cu mafia lemnului. Incidentul a avut loc la mai puțin de 24 de ore după ce un alt pădurar a fost omorât pentru că intervenise în cazul unei tăieri ilegale în Maramureș.

Pădurarul Răzvan Cenușă apare în investigația „Pe urmele hoților de lemn”, publicată de Recorder în urmă cu două săptămâni. O parte din neregulile prezentate în material se petreceau chiar în cantonul păzit de el. Ulterior, pădurarul a făcut o cercetare proprie care l-a condus la concluzia că superiorii lui de la ocol erau, cel mai probabil, complici la tăierile ilegale.

Cenușă a descoperit că angajați din ocol i-au falsificat semnătura pe mai multe documente silvice, motiv pentru care a sesizat Poliția. Această reclamație a fost percepută de mafia lemnului din zonă ca un act de trădare.

Gheorghe Mihăilescu, șeful Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva a declarat pentru Antena 3 că e la curent cu situația de la Moldovița: „Am aflat că pădurarul a fost bătut de ruda unui patron care lucrează în cantonul lui. Până azi dimineață nu a spus nimic, probabil de frică. Se va face plângere penală”. Plângerea urmează să fie depusă de Direcția Silvică Suceava, în subordinea căreia se află pădurarul.