Le-au scos cu catuse din sediul DNA! Noi retineri in dosarul in care fosta sefa DIICOT a fost arestata

Publicat: 24/11/2014 | 17:34
Le-au scos cu catuse din sediul DNA! Noi retineri in dosarul in care fosta sefa DIICOT a fost arestata

Oana Vasilescu, fosta membra in Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din ANRP, a fost retinută de procurori.

UPDATE: Si Crinuta Dumitrean, fosta sefa ANRP, a fost retinuta in urma cu putin timp in acest dosar

Vasilescu s-a prezentat luni la sediul DNA, pentru a fi audiata in dosarul in care fosta sefa DIICOT, Alina Bica, a fost arestata preventiv in legatura cu retrocedarea unui teren din Capitala.
Oana Vasilescu a facut parte alaturi de Alina Bica si altii din comisia care in martie 2011 a aprobat sa-i platească omului de afaceri Stelian Gheorghe suma de 377.282.300 lei, reprezentand despagubiri pentru un teren de 13,0535 ha, situat in Bucuresti, zona Plumbuita, desi, in realitate, acel teren valora mult mai putin.

Oana Vasilescu a fost retinuta (foto:rtv.net)
Oana Vasilescu a fost retinuta (foto:rtv.net)

Si Crinuta Dumitrean, fost preşedinte al Autorităţii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), a fost adusa luni cu mandat la DNA, pentru a fi audiata in dosarul in care este implicata Alina Bica.

Gheorghe Stelian

In referatul intocmit de procurorii DNA, exista declaratia unui martor care sustine ca Alina Bica si Crinuta Dumitrean au actionat concertat pentru a rezolva dosarul de despagubire al carui beneficiar era Stelian Gheorghe.
  (B.G.)
 

Citește și...