Liderul „Stejarilor” dezvăluie secretul victoriei cu Rusia: „Un meci se câștigă cu sacrificiu și mult sânge!”

Autor: Cristian P
Publicat: 10/03/2019 | 07:00
Liderul „Stejarilor” dezvăluie secretul victoriei cu Rusia: „Un meci se câștigă cu sacrificiu și mult sânge!”
Căpitan în premieră al „Stejarilor”, Adrian Ion s-a declarat fericit după victoria cu Rusia. Chiar dacă adversarii au avut șansa eglaului la ultima fază, liderul „Stejarilor” a afirmat că România a meritat pe deplin victoria împotriva Rusiie, o națională care va fi prezentă la Cupa Mondială.

„Am controlat jocul, au fost unele momente când au venit peste noi dar ne-am concentrat, am stat uniți iar rezultatul a fost pozitiv. Am vorbit de la început că trebuie să ne dăruim, să ne sacrificăm. Așa se câștigă un meci de rugby, cu sacrificiu și mult sânge. Face parte din joc. Asta înseamnă că ai muncit”, a declarat Adrian Ion.

La ultima fază a partidei de la Botoșani, ruii au avut șansa egalului. Presiunea rezultatului și-a pus însă amprenta asupra lui Ramil Gaisin care a ratat incredibil transformarea și șansa de a scoate o remiză la Botoșani în fața României, „Stejarii” impunându-se cu 22-20.

„Am avut noroc dar uneori trebuie să ai și noroc. Lumea trebuie să înțeleagă că suntem o echipă tânără, au fost doar cinci jucători din vechea gardă. Sunt băieți care au nevoie de meciuri, trebuie să joace, mai ales în campionat. Bravo pentru ce au făcut pentru că Rusia merge la Cupa Mondială. E o echipă pe care o să o vedem în deschiderea Cupei Mondiale, împotriva Japoniei. Cu Rusia au arătat că au o inimă mare, au jucat un rugby bun. Bravo pentru ce au făcut”, a declarat Marius Tincu, antrenorul „Stejarilor”.

În precedentele confruntări din acest an din Rugby Europe Championship, echipa României a fost învinsă de Georgia (18-9) şi de Spania (21-18) şi s-a impus în faţa Germaniei (38-10). Pe 17 martie de la ora 14:00, reprezentativa României va întâlni naţionala Belgiei, la Bruxelles.

Citește și...