Ludovic Orban, despre moțiunea de cenzură: ”Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din teren”

Publicat: 17/08/2020 | 15:00
Ludovic Orban, despre moțiunea de cenzură: ”Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din teren”

Premierul Ludovic Orban consideră că moțiunea de cenzură anunțată de PSD este un act iresponsabil, întrucât România se confrntă cu pandemia de coronavirus și cu o criză economică.

Prim-ministrul este decis să discute cu parlamentarii – notează GÂNDUL.RO – pentru a încerca să împiedice succesul moțiunii de cenzură „Guvernul PNL – de la pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor”.

„Socoteala de acasă știți că nu întotdeauna se potrivește cu cea din teren. După părerea mea, această moțiune de cenzură reprezintă încă un act iresponsabil din partea PSD. Să depui moțiune de cenzură, să încerci să dai jos un Guvern care și-a făcut datoria față de țară, care gestionează cu corectitudine și profesionalism și eficiență problemele grave care au apărut din cauza epidemiei, din cauza crizei economice, din cauza secetei, din cauza inundațiilor, un guvern confruntat cu dificultăți care nu au mai existat în istoria României de foarte multă vreme, să dai jos Guvernul mi se pare un gest iresponsabil și complet lipsit de logică și este un gest împotriva interesului României”, a răspuns premierul.

Premierul a amintit că Guvernul trebuie să implementeze toate măsurile din programul de relansare economică și pregătește documentele pentru absorbția celor 80 de miliarde de euro care vor fi alocați României începând cu 1 ianuarie 2021.

Ludovic Orban: „Un gest iresponsabil și complet lipsit de logică. Un gest împotriva interesului României”

În plus, Guvernul pregătește „cu minuțiozitate” începerea școlii, se luptă „cu toate armele împotriva virusului” și „se vede că de când are din nou la dispoziție instrumentele legale pe care le au toate celelalte țări europene există o tendință de oprire a numărului de infectări, chiar există un ușor trend descendent”.

„Să depui o moțiune de cenzură cu trei luni înainte de alegerile parlamentare, când românii vor fi cei care vor decide cine să conducă România în perioada următoare, este un act iresponsabil și este împotriva interesului României”, a adăugat Orban.

Întrebat dacă va negocia astfel încât moțiunea de cenzură să nu treacă, premierul a răspuns: „Sunt un om deschis dialogului care de-a lungul timpului a dialogat cu orice om care a vrut să dialogheze”.

„Sunt încrezător. (…) Situația din România este extrem de complicată. Inclusiv pentru partenerii externi acest guvern asigură credibilitate. (Moțiunea – n.red.) Este o aventură politicianistă, care nu are în spate niciun fel de obiectiv pentru România. (Scopul, n.red.) Este să pună mâna pe putere, ca să organizeze ei alegerile locale și parlamentare, asta este în capul lor, să fure la vot și să folosească toate instituțiile statului pentru a-și maximiza scorul electoral. Asta este în capul PSD-ului”, a afirmat liderul PNL.