Mai multe persoane evacuate din calea viiturilor în județul Bistrița-Năsăud

Publicat: 12/06/2019 | 23:30
Mai multe persoane evacuate din calea viiturilor în județul Bistrița-Năsăud

Mai multe persoane, printre care și doi copii, au fost evacuate, miercuri seara, în județul Bistrița-Năsăud, după ce o furtună puternică a dus la producerea mai multor viituri, care au inundat mai multe gospodării. Pompierii intervin în mai multe localități pentru salvarea localnicilor.

Furtuna s-a abătut miercuri seara asupra mai multor comune din județul Bistrița-Năsăud, populația fiind avertizată prin sistemul Ro-Alert cu privire la emiterea unui Cod roșu de precipitații puternice în zonă. Conform ISU Bistrița-Năsăud, mai multe viituri au avut loc în Ruștuior, Gledin, Șieuț și Monor, care s-au format după scurgerea apei de pe versanți. Apa a inundat mai multe gospodării din aceste localități.

Pompierii voluntari din localitatea Șieuț au evacuat dintr-o locuință înconjurată de ape doi copii. La ora transmiterii acestei știri, se intervine pentru salvarea unei femei care s-a refugiat în podul casei. Pompierii intervin și pentru salvarea unui copil și a bunicii acestuia dintr-o altă locuință inundată în localitatea Monor.

La fața locului, au fost mobilizate mai multe echipaje din cadrul ISU Bistrița-Năsăud cu motopompe de mare și medie capacitate.

Citește și...