Mai mulți copii din Satu Mare plecați în tabără la mare au dormit pe jos în vagoane!

Autor: Maria H.
Publicat: 14/08/2019 | 16:27
Mai mulți copii din Satu Mare plecați în tabără la mare au dormit pe jos în vagoane!

Mai mulți copii din Satu Mare care au mers pe litoral în tabără au fost nevoiți să doarmă pe jos în vagoane!

Condițiile în care micuții au fost trasportați nu au fost cele așteptate. Copiii n-au avut unde să se întindă decât pe jos. Unii dintre ei și-au pus prosoapele și s-au culcat. Îninte de a pleca spre litoral, organizatorii taberei au primit asigurări din partea CFR că aceștia vor călători până pe litoral în vagoane tip cușetă.

Compania s-a răzgândit cu câteva zile înainte de plecare și a precizat că nu va mai putea asigura toate vagoanele cușetă necesare. Unii au avut noroc, alții urmau să stea 20 de ore pe scaun.

De la București au venit alți pasageri pe locurile lor! Elevii și-au primit diferența de bani înapoi. Părinții au reclamat și că, odată oprit în apropiere de Capitală, copii au fost ridicați de pe locuri de alți pasageri care, spun aceștia, ar fi avut locuri rezervate tocmai pe cele ocupate de copii.

CFR Călători a oferit un punct de vedere despre această situație: ”La cumpărarea biletelor de tren pentru IR 1944 Satu Mare – Mangalia din data de 3 august de către organizatorul taberei de copii, CFR Călători a vândut acestuia 42 de locuri la vagon cușetă (în data de 26 iulie) și 150 de locuri la vagon clasa a II-a (în data de 29 iulie). Pentru călătoria de întoarcere ce are loc în data 11 august 2019 cu trenul IR 1945 Mangalia – Satu Mare, CFR Călători a vândut organizatorului 192 de locuri la vagon clasa a II-a. CFR Călători nu a încasat alte sume de bani, decât cele pentru locurile menționate mai sus și prin urmare nu se impune returnarea vreunei sume bani. La trenul IR 1944 care a circulat în data de 3/4 august nu au fost bilete vândute și implicit rezervări cu plecare din stația București Băneasa (trenul nu are oprire în București Nord)”. 

Citește și...