Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeș, declarații îngrijorătoare despre noul an școlar: ”Izvor de infecție”

Publicat: 16/08/2020 | 09:45
Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeș, declarații îngrijorătoare despre noul an școlar: ”Izvor de infecție”

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeș a făcut declarații îngrijorătoare despre noul an școlar, în contextul pandemiei de coronavirus.

Potrivit unui raport al Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), România este lider la nivel european în ceea ce privește evoluția pandemiei de COVID-19.

Emilian Imbri, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș”, a făcut declarații îngrijorătoare despre începerea noului an școlar și trage un semnal de alarmă. (CITEȘTE ȘI: DOLIU LA CASA ALBĂ! ROBERT, FRATELE LUI DONALD TRUMP, A MURIT)

Medicul atenționează asupra faptului că tinerii, în special copiii de gimnaziu, clase primare și grădiniță, pot transmite mult mai ușor virusul ucigaș.

”Începe noul an școlar și recomand totuși să se mai gândească cei care răspund de redeschiderea unităților de învățământ. S-a dat posibilitatea ca la nivel local să se hotărască cum să se procedeze. Copiii sunt un izvor de infecție destul de serios, având în vedere că aceștia au o încărcătură virală mai mare decât adulții. Ei nu fac forme grave ale bolii, afecțiuni care să sperie, dar sunt ca un burețel de viruși și pot transmite foarte ușor. Chiar un specialist cu care colaborăm a comunicat medicilor infecționiști acest lucru, în urma unor cercetări.

Cum să ții un copil despărțit de colegul său de bancă? Mai bine încerci să pui un singur copil în bancă decât să crezi că vei reuși să păstrezi distanța. E nevoie de o gândire matură a unor profesori, epidemiologi, psihoterapeuți, care să pregătească acest început de an, chiar dacă va necesita puțin mai mult timp, poate”, a declarat Emilian Imbri la B1TV.