Manuel Montoya Fernandez noul selecționer al naționalei de handbal masculin a României: „Am venit aici să ajut România să se întoarcă la nivelul anilor ’60 – ’70!”

Autor: Cristian P
Publicat: 16/09/2018 | 12:26
Manuel Montoya Fernandez noul selecționer al naționalei de handbal masculin a României: „Am venit aici să ajut România să se întoarcă la nivelul anilor ’60 – ’70!”
Spaniolul Manuel Montoya Fernandez este noul antrenor al naţionalei de handbal masculin, în locul lui Xavi Pascual.

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, spune că Montoya va continua munca de reconstrucţie începută de fostul selecţioner, Xavi Pascual

În vârstă de 59 de ani, Manuel Montoya Fernandez a semnat un contract pe doi ani şi va avea ca obiectiv calificarea echipei naţionale la Campionatul European din 2020.

Montoya a fost antrenor al clubului spaniol BM Granollers, antrenor secund al naţionale Spaniei, dar şi secund al naţionalei Qatarului. Cu naţionala Spaniei a câltigat medalia de aur la CM din 2013, iar cu naţionala Qatarului a obţinut argintul la CM în 2015. Cu echipa BM Granollers este dublu câştigător al Cupei EHF. El îl înlocuieşte pe Xavi Pascual, care a demisionat în iunie, după ce tricolorii au ratat calificarea la CM-2019.

Noul antrenor a afirmat într-o conferinţă de presă, că obiectivul său este să readucă România la nivelul anilor ’60 – ’70, perioadă în care a câştigat patru titluri mondiale.

„Sunt mândru să lucrez pentru echipa naţională a României. Îmi amintesc de mulţi jucători mari ai României, Gaţu, Stângă, Voinea. Am venit aici să ajut România să se întoarcă la nivelul anilor ’60 – ‘70. Am venit să încercăm să aducem echipa în top. Nu va fi uşor, dar voi face tot ce pot în acest sens. Cred că avem o echipă care poate lupta. E dificil să antrenez echipa naţională şi vă pot spune şi de ce, pentru că nu avem timp. Primul meci este în octombrie. Eu cred că putem să ne atingem obiectivele”, a declarat Manuel Montoya Fernandez.

 

Citește și...