Marcel Ciolacu reacționează prompt după ce Rise Project a relatat că PSD Ilfov e controlată de clanurile interlope implicate în tranzacții cu terenuri: ”Să fie dizolvată!”

Publicat: 29/07/2020 | 15:30
Marcel Ciolacu reacționează prompt după ce Rise Project a relatat că PSD Ilfov e controlată de clanurile interlope implicate în tranzacții cu terenuri: ”Să fie dizolvată!”

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, a anunțat în cursul serii de marți – 28 iulie  -faptul că va propune în şedinţa Comitetului Executiv al partidului dizolvarea Organizaţiei PSD Ilfov după ce Rise Project a a publicat înregistrări audio care demonstrează că această organizație este controlată un clan din Capitală.

Întregistrările publicate de Rise Project – notează GÂNDUL.RO arată că organizația PSD Ilfov este controlată de Clanul Sportivilor, o grupare interlopă implicată în afaceri cu terenuri în jurul Capitalei.

Marcel Ciolacu, revoltat: Este inadmisibil aşa ceva. Am aflat din presă!

Astfel, Marcel Ciolacu a decis că vrea dizolvarea PSD Ilfov, susținând că „este inadmisibil așa” și precizând că avea anumite bănuieli referitoare la o persoană din cadrul organizației, potrivit TVR 1.

„Voi propune în Comitetul Executiv dizolvarea acestei organizaţii, chiar dacă suntem în prag de alegeri şi sunt ferm convins că avem capacitatea de a face o echipă rapid acolo, să fim pregătiţi şi la Ilfov de alegeri. (…) Este inadmisibil aşa ceva. Am aflat din presă. Nu am crezut aşa ceva. Am avut o discuţie cu preşedintele de organizaţie acum aproximativ o lună de zile, i-am spus că în echipa dânsului există o persoană asupra căreia sunt foarte multe bănuieli de implicări într-o anumită zonă care nu ne reprezintă şi chiar i-am spus să ia măsurile necesare de a fi schimbat din funcţie, respectiv de secretar executiv”, a anunțat președintele iterimar al PSD.

În urmă cu aproximativ o săptămână, RISE Project a publicat o investigație în care este prezentat modul în care Clanul Sportivilor îi controlează pe liderii PSD Ilfov.

PSD Ilfov, controlată de interlopi

Într-o discuție înregistrată se arată cum interlopii voiau perfectarea unor afaceri imobiliare de milioane de euro și se foloseau de liderii PSD Ilfov pentru a face acest lucru.

Președintele executiv al PSD Ilfov, Florian Puiu, este principalul personaj al organizației, fiind în fapt și un apropiat al clanurilor interlope.

Întreaga investigație a pornit de la primarul din Popești-Leordeni, Petre Iacob, care denunța faptul că interlopii trag sforile la PSD Ilfov. Acesta a fost exclus din Partidul Social Democrat la sfârșitul lunii iunie 2020.