Mărturia Aurorei Pătru, românca care a asistat la explozia din Bologna: “Mă simt mai bine, dar şocul a rămas”

Publicat: 07/08/2018 | 22:49

Experienţă traumatizantă pentru o româncă stabilită în Italia de mai puţin de o lună, care a fost martora tragediei de lângă Bologna. Aurora Pătru a rămas cu traume după explozia din Bologna. (Reduceri mari la jocuri PC)

Martoră la scenele de groază din Bologna a fost şi Aurora, o româncă stabilită în Italia de doar trei săptămâni. Ranită în urma exploziei, a primit îngrijiri medicale la spital.

“Mergând să iau cafea, să mă dau jos din autobuz m-am pomenit aşa dintr-o că a ieşit un fum mare, negru. A făcut o explozie, doar la tălpi m-a ars, că am fugit. Mă simt un pic mai bine, dar şocul ăla de-l am a rămas.”, a declarat Aurora Pătru.

În grijă medicilor a ajuns şi o altă româncă. Starea ei de sănătate este stabilă, spun autorităţile.

Explozia a degajat o undă de căldură foarte puternică. A topit tâmplăria unor case, dar şi mobilierul din plastic de prin curţi şi terase. Totul din cauza suflului de căldură provocat de mingea de foc gigantică.”, a declaratGiuseppe Romano, Director of Emergencies, Italian Firefighters.

O cameră de supraveghere a poliţiei a surprins coliziunea

O cameră de supraveghere a poliţiei a surprins coliziunea care a dus la teribilul accident de pe autostrada suspendată situată la nord de Bologna. O cisternă încărcată cu gaz lichefiat a lovit din spate platformă care transporta maşini şi era oprită într-o coloană de vehicule. Nu se ştie deocamdată de ce şoferul cisternei nu a oprit la timp. Impactul a fost urmat de o primă explozie puternică.

După câteva secunde a urmat o deflagraţie mult mai violentă, cu flăcări de zeci de metri şi o coloană imensă de fum. Cerul s-a înnegurat ca în toiul nopţii. La volanul unuia dintre TIR-urile staţionate în coloana se afla un român. Bărbatul a scăpat cu viaţa pentru că a sărit imediat din cabină. A suferit doar leziuni minore, fiind externat după doar câteva ore. (Oferta speciala playstation)

Citește și...