Mărturia unei jurnaliste care a stat lângă Ilie Gâzea, bărbatul care a murit la puțin timp după protest: „Avea neîncetat hemoragie nazală!”

Publicat: 21/08/2018 | 10:21

Fotografa Andreea Balaurea a postat pe pagina ei de Facebook un mesaj în care își întreba prieteni virtuali dacă Ilie Gâzea este într-adevăr cel din fotografiile făcute de ea. Bărbatul în vârstă de 68 de ani s-a simțit rău s-a simţit rău după ce a participat la protestul diasporei din 10 august. El  a suferit o puternică hemoragie nazală și bucală, și, de atunci, starea sa de sănătate s-ar fi înrăutăţit. 

„Sunt în stare de șoc. Acesta este Ilie Gazea, bătrânul mort? Ar putea cineva să confirme? L-am fotografiat în decursul minutelor petrecute în apropierea lui și lângă el. Avea neîncetat hemoragie nazală, cum se poate vedea și în câteva fotografii. L-am mângâiat pe mână și l-am rugat să aibă grijă de el. Se simțea rău, era cât se poate de evident!”, a scris Andreea Balaurea pe pagina ei de Facebook. (Citește și S-a aflat cauza morții bărbatului care a fost la protestul din Piața Victoriei)

Sunt in stare de soc. Acesta este Ilie Gazea, batranul mort? Asa inteleg din aceasta filmare…

Publicată de Andreea Balaurea pe Luni, 20 August 2018

Bărbatul s-a simțit rău în timpul protestului de pe 10 august și a avut nevoie de îngrijiri medicale. Pacientul a declarat echipajelor de urgență că suferea de boli cronice, precum hipertensiune arterială, iar la momentul examenului clinic, pacientul era conștient, cooperant, cu tensiunea arterială mărită (161/126), și oxigenare în limite normale (97%), potrivit DSU. Fiica bărbatului a acuzat că, deși a cerut transferul lui la Spitalul de Ugență Floreasca, medicii nu ar fi luat-o în seamă. Doctorii i-au înștiințat pe oamenii legii, iar politiștii au deschis un dosar penal. Toate cercetările se fac sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alexandria. Raportul medico-legal va fi întocmit de un medic legist și va stabili cu exactitate cauza morții bărbatului.

Ilie Gâzea, în vârstă de 68 de ani, din Turnu Măgurele, a murit duminică noapte, la ora 23.45, la Spitalul Județean din Alexandria, unde fusese adus în 15 august de la spitalul din Turnu Măgurele, cu hemoragie digestivă.

Citește și...