Mărturisire cutremurătoare a soțului unei asistente medicale din Deva care va lucra 14 zile în spital: ”Parcă mi-am dus soția la război…”

Publicat: 03/04/2020 | 08:14
Mărturisire cutremurătoare a soțului unei asistente medicale din Deva care va lucra 14 zile în spital: ”Parcă mi-am dus soția la război…”

Personalul medical se află în prima linie a luptei împotriva coronavirusului, fiecare zi devenind o luptă pe viață și pe moarte cu ”ucigașul nevăzut” care a curmat atâtea vieți. România se află într-o criză medicală fără precedent, ca și alte țări, iar programul de lucru al medicilor și asistentelor este unul infernal.

Soțul unei asistente medicale din Deva a povestit, pentru mediafax.ro, că plecarea soției sale la spitalul din Deva – acolo unde va intra într-o tură de 14 zile – a semănat cu o plecare la război.

„Am avut sentimentul că-mi duc soţia la mobilizare, la război. Cu geamantan, cu apă, cu sacoşă… când a intrat pe poarta spitalului am simţit că se rupe ceva între noi. (…) Ea a intrat de ieri în tură, de la ora 18.00. Şi-a făcut bagajele şi s-a pregătit pentru 14 zile de stat în focar. Practic, ea ar urma să iasă în jurul datei de 13 sau 14 aprilie de acolo, urmând ca apoi să intre în izolare încă 14 zile şi apoi să vină acasă. Practic, după 28 de zile. (…) Am vorbit în urmă cu o oră cu ea la telefon. Au echipament, au combinezoane, au măşti, dar… ştiţi cum este. Riscul este unul permanent pentru că lucrează într-o secţie infectată. Acolo n-a apucat să se facă dezinfecţie şi să vedem ce se va întâmpla mai departe. Cei care decid gestionează lucrurile, sper”, a declarat Dănuț Terci, soțul Adinei.

(CITEȘTE ȘI: ATENȚIE! SPECIALIȘTII AU STABILIT CELE MAI CLARE SIMPTOME DE CORONAVIRUS)

”Mi-aș fi dorit, în adâncul sufletului…

Soțul asistentei medicale din Deva, chiar dacă este afectat de faptul că nu o va vedea pe Adina atâtea zile, existând și riscul ca aceasta să fie infectată, la rândul ei, înțelege situația medicală excepțională. Dar are și puterea de a recunoaște că și-ar fi dorit ca soția sa să își dea demisia de la spital. Dar nu a îndrăznit să îi ceară așa ceva.

„S-a cerut personal suplimentar pentru a merge pe secţia de oncologie, o secţie foarte afectată de infecţia cu COVID-19, pentru a îngriji pacienţii care au rămas acolo, unii dintre ei în stare gravă, am înţeles. (…) Eu mi-aş fi dorit în adâncul sufletului să-şi dea demisia. Am avut un gând neexprimat, dar nici n-am îndrăznit să i-l spun pentru că Adina este de departe un om cu un simţ al răspunderii foarte ridicat. Plus că, discuţiile pe care le-am avut în casă au fost foarte simple şi elocvente: .Adică, nu poţi să iei o astfel de decizie fără să te gândeşti şi la omul care poate îşi trăieşte ultimele clipe pe patul de spital. Întotdeauna îţi doreşti să-i faci bine pe oameni. Uneori poţi, alteori doar le alini suferinţele. Oricum, trebuie să fii acolo”, a mai spus Dănuţ Terci, potrivit sursei citate.

(VEZI ȘI AICI: SOFIA VICOVEANCA, REACŢIE DISPERATĂ DUPĂ CE S-A SPUS CĂ A FOST INFECTATĂ CU CORONAVIRUS! MESAJUL HALUCINANT: „JIGODII…”)