Masca este obligatorie în mai mult de jumătate dintre județe. Harta zonelor cu restricții

Publicat: 09/08/2020 | 16:38
Masca este obligatorie în mai mult de jumătate dintre județe. Harta zonelor cu restricții

În contextul trendului ascendent al noilor cazuri de coronavirus din România, autoritățile locale au decis să ia măsuri pentru a limita răspândirea infectării.

Astfel, purtarea măștii a devenit obligatorie, rând pe rând, în cele mai multe județe din țară, numărul lor ajungând, în prezent, la 28. Cifra reprezintă mai mult de jumătate din România.

Citește și: Coronavirus România 9 august. 41 de decese în ultimele 24 de ore

Doar într-o singură zi autoritățile au adoptat această măsură în trei județe, Tulcea, Mureș și Bistrița Năsăud, iar de marți devine obligatorie și în Harghita.

La Iași, obligatorie peste tot

Dacă în cele mai multe județe masca trebuie purtată doar în zonele aglomerate, în Iași, de exemplu, e obligatorie în toate spațiile deschise, inclusiv pe stradă, între 1 și 14 august, scrie Digi24.

În cele mai multe zone, protecția este obligatorie în spațiile deschise din târguri, pieţe, locuri de pelerinaj sau slujbe religioase.De asemenea, în stațiile mijloacelor de transport în comun, în gări și autogări.

Județele cele mai afectate de coronavirus, în prezent

Suceava conduce acest top, cu 7,4 cazuri la 1000 de locuitori. Această cifră se traduce în peste 4700 de infectări în tot județul.

Argeș și Brașov sunt următoarele pe listă, cu 6,5 cazuri la mia de locuitori. În Argeș sunt confirmate aproape 4.000 de cazuri, iar în Brașov numărul a trecut de 3.500.

Cu toate că numărul total de infectări este mai mic față de alte județe, cu doar 1952, Vrancea este următorul județ cu cele mai multe cazuri la mia de locuitori. Capitala este pe a opta poziție la cazurile la mia de locuitori, dar are cele mai multe infectări, peste 7100.

Situația cazurilor noi

Până astăzi, 7 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 59.273 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

29.289 de pacienți au fost declarați vindecați și 5.897 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Nu rata: Coronavirus România 9 august. A scăzut numărul de infectări în ultimele 24 de ore

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.378 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.