Măsurile de relaxare nu au funcționat în Germania. Numărul de infectări s-a triplat în doar o săptămână. Se ia considerare folosirea „frânei de urgență”

Autor: T.S
Publicat: 12/05/2020 | 18:49
Măsurile de relaxare nu au funcționat în Germania. Numărul de infectări s-a triplat în doar o săptămână. Se ia considerare folosirea „frânei de urgență”

La mai puțin de o săptămână de când măsurile stricte de canarantină au fost ridicate, numărul de noi infecții COVID-19 a crescut brusc în Germania. Autoritățile au anunțat marți de trei ori mai multe cazuri de infecții COVID-19 fața de ziua anterioară.

Agenția federală responsabilă de limitarea răspândirii pandemiei pe teritoriul german, Institutul Robert Koch, a raportat 933 de noi cazuri COVID-19, un salt uriaș comparativ cu cele 357 de infecții înregistrate luni, conform Businessinsider.com.

Rata de contagiune R0, care arată numărul mediu de indivizi la care o persoană infectată transmite virusul, a fost peste valoarea crucială de 1.0 în ultimele trei zile, potrivit institutului. Concret, contagiunea peste 1 înseamnă că un bolnav îl infectează pe altul.

Avertismentul Angelei Merkel

Au trecut șase zile de când carantina din Germania a fost relaxatată, fiind deschise magazinele și școlile, continuându-se procesul de ridicare graduală a restricțiilor început în 27 aprilie. Angela Merkel a avertizat în mod repetat că dacă rata de contagiune R0 va trece de 1, sistemul de sănătate german ar putea fi copleșit.

Marți, cancelarul Germaniei prezentat criteriile pentru aplicarea unei „frâne de urgență” asupra măsurilor de relaxare care ar putea fi aplicată în orice regiune unde numărul de noi infecții într-o perioadă de șapte zile depășește 50 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Trei districte, o parte relativ mică a Germaniei, au folosit deja frâna și mai multe ar putea urma. Bilanțul total al infecțiilor în Germania a ajuns, marți, la 170.508 de cazuri COVID-19 iar 7.533 de persoane și-au pierdut viața datorită coronavirusului, potrivit Worldometer.

Citește și...