Medicii legişti s-au crucit când au examinat trupul tinerei gravide din Iaşi! Femeia a murit cu zile

Publicat: 12/01/2018 | 12:06

Georgiana Cîmpoi avea 27 de ani şi urmă să devină mamă pentru prima data Medicii legişti au stabilit cauza decesului Dacă medicul obstetrician ar fi trimis gravidă la un specialist din Iaşi în ziua când a internat-o la spitalul din Român, Georgiana putea fi salvată.

Giorgiana Bianca Cimpoi, din Roman, avea 27 de ani şi toată viaţa înainte. Era căsătorită şi urma să aibă un copil.

Medicii de la Institutul de Medicină Legală din Iaşi au finalizat necropsia în cazul gravidei care a decedat după ce a stat două zile în Spitalul Municipal Român şi a fost transferată la Iaşi când era în comă profundă, cu infecţie generalizată. Georgiana Cîmpoi avea 27 de ani şi a murit în triajul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, după ce fusese consultată de medicii de la Maternitatea „Elena Doamnă” din Iaşi şi Spitalul „Prof. Dr. Nicolae Oblu” (Neurochirurgie) din Iaşi, potrivit bzi.ro.

Decesul s-a datorat unui sindrom de condensare pulmonară şi edem cerebral. În acest caz, ar fi vorba de malpraxis, mai spune sursa citată. După cum au spus medicii legişti din Iaşi, procesul de condensare s-a datorat, probabil, unei pneumonii bilaterale, dar asta se va stabili în urmă unor examene complexe care vor fi făcute la IML.

Tânără s-a prezentat la unitatea medicală în dimineaţă zilei de 8 ianuarie 2018, cu dureri de cap şi vărsături. O gravidă în 21 de săptămâni cu distrofie musculară Duchenne, cu dureri de cap, vărsături ar fi trebuit trimisă imediat la un spital din Iaşi pentru a beneficia de investigaţii amănunţite, complexe. 

Citește și...