Mesajul Jandarmeriei pentru protestatarii gazați și bătuți la protest: “Sunt imagini care nu ne fac cinste“

Publicat: 13/08/2018 | 11:48
Mesajul Jandarmeriei pentru protestatarii gazați și bătuți la protest: “Sunt imagini care nu ne fac cinste“

Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București, a transmis un mesaj românilor care au fost bătuți și au inhalat gaze lacrimogene la mitingul diasporei, cu privire la violențele de la mitingul diasporei.

Sunt imagini care nu ne fac cinste. Am un mesaj și mă bucur foarte mult că îmi dați această ocazie să transmit oamenilor de bună credință, oamenilor care înțeleg ce se întâmplă și care, după ce va trece această emoție și întreaga manipulare, pentru că există o întreagă isterie și se vehiculează informații neadevărate, în momentul în care această emoție va trece, și oamenii vor deveni raționali, și vor analiza la rece și vor vedea că acțiunea noastră a fost una necesară, iar cazurile acestea punctuale vor fi cu siguranță pedepsite conform legii. Nu putem să aruncăm vina asupra unei instituții pentru niște cazuri izolate, puctuale, care s-au întâmplat și care vor fi analizate”, a declarat Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmerieri Capitalei, la Digi24.

Cine este bărbatul în alb care a coordonat intervenția jandarmilor din Piața Victoriei

Un bărbat în alb, cu o eșarfă pe față și în jurul gâtului, a făcut mare vâlvă după ce imaginile cu el s-au viralizat! În mai multe filmulețe de la protestele de acum câteva zile, el apare în fruntea jandarmilor în momentele cheie și le dă indicații. Bărbatul este Cătălin-Răzvan Paraschiv, comandantul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Românei. 

Cătălin Răzvan Paraschiv, şeful Brigăzii Speciale de Intervenţii a Jandarmeriei, a coordonat intervenţia forţelor de ordine la mitingul diasporei. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Militaru, a refuzat să confirme faptul că Paraschiv a fost cel care a coordonat intervenția jandarmilor vineri seară (10 august), invocând protecţia datelor cu caracter personal, potrivit hotnews.ro. (Citește și Mircea Badea, amenințat cu moartea după protestul diasporei)

Citește și...