Mesajul transmis de Klaus Iohannis după accidentul înfiorător din Ialomița: “Nepăsarea criminală…”

Publicat: 05/10/2019 | 13:33
Mesajul transmis de Klaus Iohannis după accidentul înfiorător din Ialomița: “Nepăsarea criminală…”

Aflat în timpul unei vizite în Iași, Klaus Iohannis a făcut declarații privind accidentul înfiorător din Ialomița, unde 10 oameni au murit, iar alți șapte s-au ales cu răni grave. Președintele României a transmis condoleanțe familiilor victimelor.

Citește și: Ultimele imagini cu victimele carnagiului din Ialomița! Cum au fost filmate înainte de accident

Mesajul transmis de Klaus Iohannis după accidentul înfiorător din Ialomița

Klaus Iohannis a dezvăluit că a aflat despre tragedia rutieră la doar o oră de la producerea sa, după ce a primit un mesaj. Informațiile pe care le-a citit l-au cutremurat, a mai mărturisit șeful statului, care a făcut remarci acide la adresa autorităților care se ocupă de infrastructură.

Citește și: Lista victimelor accidentului cu 10 morţi din Ialomiţa. Impactul dintre tir și microbuz a fost nimicitor

“Avem nevoie de infrastrcutură rutieră, digitală. Astăzi avem dinpăcate încă o dată un exemplu de ce este absolută nevoie, de infrastrcutură decentă. Azi-dimineață la 6 și ceva am primit un mesaj cutremurător. Între Urziceni și Slobozia a avut loc un accident rutier groaznic cu 10 morți și aproape 10 răniți grav. M-a întristat foarte mult. Ce poți să spui, condoleanțe și îmi pare foarte rău. Ce să înțelegem de aici? Să înțelegem că lispa de infrastructură ucide, precum și corupția ucide. Această nepăsare criminală a PSDiștilor costă vieți de români. Dragii mei, avem nevoie de această infrastrcutră. Ideea cu autostrada nu este doar o ambiție politică, în niciun caz un moft. Acum, în secolul XXI, secolul mobilității avem nevoie de infrastructură ca de aer, altfel pur și simplu vom rămâne în urmă”, a declarat președintele României.

Citește și: Mărturiile cutremurătoare ale soțului uneia dintre victimele accidentului din Ialomița: ”Era un maldăr de fiare unul peste altul”

Șeful statului susține că România a rămas în urmă.“Cum în urmă trebuie să recunoaștem a rămas România, fiindcă am avut din nefericire atâția ani la conducere PSD. PSD este principalul motiv al rămânerii în urmă a României”, a mai adăugat Klaus Iohannis.

Citește și: Șoferul care a provocat carnagiul din Ialomița a condus toată noaptea. Ultima dorință a bărbatului înainte să moară

Bilanțul final al accidentului rutier produs în zona localității Sfântul Gheorghe din Ialomița arată că 10 oameni au murit și șapte au fost răniți. Polițiștii rutieri au stabilit că accidentul s-a produs după ce TIR-ul a pătruns pe contrasens și a lovit microbuzul care ducea, sâmbătă dimineața, pasagerii spre locurile de muncă.

Citește și: Mesajul transmis de Mega Image, după ce opt angajate ale supermaketului au murit în carnagiul din Ialomița