Michael Jordan și The Last Dance, un excelent motor motivațional

Autor:
Publicat: 25/05/2020 | 12:20
Michael Jordan și The Last Dance, un excelent motor motivațional

Recent lansatul mini-serial de pe Netflix, The Last Dance (Cântecul de lebădă), despre Michael Jordan și dinastia de campioni a lui Chicago Bulls a născut destule discuții pro și contra. Au fost unele voci care au afirmat că realizatorii acestui documentar ar fi scos la montaj unele declarații mai puțin plăcute la adresa lui Jordan.

Dar chiar și așa, nimeni nu poate anula marile realizări ale lui Michael Jordan și talentul său fabulos. În ultima vreme, au fost numeroase documentare excepționale despre sportivi și antrenori, dar The Last Dance impresionează cel mai mult pentru că nu este dedicat doar iubitorilor baschetului sau ai sportului, în general, ci, în primul rând, este un excelent film motivațional.

Poveștile membrilor acelei echipe care a devenit campioană însezonul 1997-1998 din NBA, în ciuda tuturor adversităților, sunt remarcabile, iar Michael Jordan a fost omul care a știut să își capaciteze fiecare dintre colegi să dea tot ce au mai bun până în ultima clipă a fiecărui meci. La fel, antrenorul Phil Jackson a avut un rol major în realizarea acelor succese pentru că știa cum să îl ia pe fiecare membru al echipei, neștirbindu-le personalitatea.

Cântecul de lebădă este o poveste și despre cum se realizează chimia perfectă, mai ales într-un sport de uzură, în care mereu trebuie să fii mai bun azi decât ieri. Dar deasupra tuturor acelor caractere puternice, fără de care astăzi nu am mai fi discutat despre dinastia de campioni a lui Chicago Bulls, stă Michael Jordan, unul dintre cei mai mari sportivi care au existat vreodată pe această planetă.

Iar măreția lui provine tocmai din ceea ce a realizat pe teren, așa cum spunea și una dintre jurnalistele care apar în documentar. Nu a avut canale de promovare pentru că atunci nu exista social media prin care să îi țină aproape pe fani prin postarea vreunei fotografii pe conturile sale. El a ajuns să fie atât de iubit doar datorită talentului său, a performanțelor sportive și a personalității lui cu totul aparte.