Mihai Călinescu, românul angajat la Amazon care a ajuns să doarmă pe străzi

Publicat: 21/10/2019 | 15:12
Mihai Călinescu, românul angajat la Amazon care a ajuns să doarmă pe străzi

Ca mulți români, Mihai Călinescu a plecat în Marea Britanie, în 2015, pentru a câștiga mai mulți bani și pentru a trăi ceva mai bine. Începutul a fost promițător. A avut șansa de a lucra la Amazon și se părea că destinul îi este favorabil. Numai că acum trece printr-o perioadă cruntă, a ajuns pe străzi și nu reușește să își mai găsească un loc de muncă.

Drama românului a început atunci când și-a rupt piciorul. Spre surprinderea sa, a primit o veste tristă. Nu putea primi beneficiile medicale pe care le aștepta. Și nici îngrijirile medicale. Compania i-a transmis lui Mihai că nu este eligibil să solicite ajutor, iar viața sa s-a transformat într-un coșmar.

A fost nevoit să doarmă prin trenuri

Mihai Călinescu a fost nevoit să-și părăsească locuința în chirie pe care o avea în cartierul Nechelles, din orașul Birmingham.  Are 29 de ani și își amintește că a petrecut zile în șir trăind… în trenuri și pe platforme feroviare sau prin gările din rețeaua West Midlands.

„În felul acesta am avut un loc sigur în care să dorm și în care să mă mențin cald. Aș merge prin toată țara prin rețeaua de căi ferate, sărind din tren în tren. La sfârșit de zi, obșinuiesc să cobor din tren și să dorm pe o platformă până când rutele matinale pornesc din nou. Am făcut asta timp de trei zile. Am dormit în gara Wolverhampton și la Valea Lichfield Trent. Am început să călătoresc mult cu trenurile în rețeaua Birmingham și apoi am mers în jurul regiunii”, povestește Mihai Călinescu, conform playtech.ro.