Mihai Covaliu, președintele COSR: „S-a transmis un mesaj clar că Jocurile Olimpice vor continua!”.

Autor: Cristian P
Publicat: 20/03/2020 | 12:46
Mihai Covaliu, președintele COSR: „S-a transmis un mesaj clar că Jocurile Olimpice vor continua!”.

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că recent Thomas Bach, președintele Comitetulu Olimpic Intetnațional (CIO), a dat lumii sportului „un mesaj puternic de solidaritate” în cadrul unei videoconferințe.

„S-au discutat de două teme: sănătatea sportivilor și criteriile de calificare la competițiile neterminate. Sunt zone ale lumii unde sportivii se antrenează normal, inclusiv în Italia. Jocurile Olimpice de la Tokyo este singurul eveniment sportiv planetar care încă nu și-a manifestat intenția de a amâna sau anula întrecerea. Centrele de pregătire olimpice sunt închise, dar e o temă de discuție dacă unele discipline pot fi izolate și să-și continue pregătirea. Deocamdată, respectăm deciziile autorităților și am oprit pregătirea”, a declarat Mihai Covaliu.

Președintele COSR a afirmat că mesajul lui Thomas Bach a fost transmis „cu ocazia ceremoniei de transmitere a flăcării din Grecia în Japonia, fără spectator”, precizând că acesta „e un mesaj clar că Jocurile Olimpice vor continua”.

„Sper să se întâmple asta, ar fi bine pentru toată lumea. Dar trebuie ca această pandemie să se termine. Nicio federație din lume nu se pregătește normal”, a conchis Covaliu.

Data oficială a deschiderii JO este 24 iunie, iar la pariuri, ca acest lucru să se întâmple, are o cotă de 4.00!

Citește și...