Ministrul Educației îngrijorează elevii, părinții și dascălii cu privire la începerea școlii: „Cel mai bun scenariu este….”

Publicat: 14/07/2020 | 09:16
Ministrul Educației îngrijorează elevii, părinții și dascălii cu privire la începerea școlii: „Cel mai bun scenariu este….”

Ministrul Educației este de părere că șansele ca școala să înceapă în regim total, începând din această toamnă, sunt foarte mici.

Monica Anisie susține că situația actuală nu permite ca toți elevii să fie aduși în clase. Ministrul mai spune că vor fi luate în calcul toate scenariile, inclusiv cel al învățământului desfășurat exclusiv în online.

Citește și: Monica Anisie a făcut anunțul! Cum se va desfășura anul școlar din toamnă

„Am analizat modalitățile în care am putea redeschide unitățile de învățământ începând cu 2020 – 2021. Toate scenariile pe care le avem țin cont de recomandările Ministerului Sănătății.

Cel mai bun scenariu va fi acela în care elevii, unii vor fi la școală și alții vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcție de situația epidemiologică. Luăm în calcul dacă nu va fi nicio problemă, dar nu cred…. unul dintre scenarii era să începem normal, dar nu e cazul de situație normală – sau dacă va fi din ce în ce mai rău mai rău, să continuăm învățarea online”, a spus ministrul la Digi.24.

Elevii nu sunt mulțumiți de educația online

Despre elevii care nu sunt mulțumiți de educația online, Monica Anisie spune: „E adevărat că am avut o perioadă în care a trebuit să ne adaptăm la o situație dificilă. Ne vom adapta, vom realiza cursuri de formare în această perioadă pentru profesori pentru a îmbunătăți ceea ce s-a făcut.

Ministerul Educației a dat banii pentru achiziția de tablete. Caietul de sarcini a fost dat, a fost deja inițiată procedura, termenul impus este 10 septembrie”.

Nu rata: Vești proaste pentru profesori! Monica Anisie a suspendat titularizarea pe durata stării de alertă. Anunțul vine cu doar câteva ore înainte începerii înscrierilor

Containerele pentru distanțarea elevilor

Deocamdată la nivelul Ministerului Educației nu s-a luat în calcul achiziționarea de containere sau de spații modulare pentru elevi, anunță ministrul Educației, într-o conferință la Iași transmisă de bzi.ro. Monica Anisie a precizat că în trecut a vorbit doar cu titlu de exemplu despre aceste „spații modulare”.

 „Nu a spus nimeni că luăm în calcul acest lucru. Am dat doar un exemplu de ceea ce se întâmplă în alte state și, dacă vă uitați la declarația de atunci, veți vedea acest lucru. Am spus că alte state au luat în calcul și aceste spații modulare. Ceea ce deocamdată la nivelul Ministerului Educației nu s-a luat în calcul acest lucru”, a spus Anisie.

Imagine de Наркологическая Клиника de la Pixabay