Mircea Geoană a preluat oficial funcția de secretar general adjunct al NATO

Publicat: 17/10/2019 | 19:15

Diplomatul român Mircea Geoană a preluat joi oficial funcția de secretar general adjunct al NATO, devenind astfel prima persoană din Europa Centrală și de Est care ocupă această poziție, a anunțat organizația printr-un comunicat.

Mircea Geoană a preluat oficial funcția de secretar general adjunct al NATO

În vârstă de 61 de ani, Mircea Geoană a fost numit în funcție încă din luna iulie, de către secretarul general, Jens Stoltenberg. În urma deciziei, fostul ministru de Externe a devenit românul cu cea mai înaltă poziție în ierarhia Alianței Nord-Atlantice.

“Prima zi de munca la NATO a inceput cu intalnirea cu Secretarul General, Jens Stoltenberg. Vom forma o echipa unita, cu o singura misiune: sa pastram si sa intarim unitatea, solidaritatea, eficacitatea si permanenta adaptare a celei mai de succes Aliante din istorie. Mandru si onorat sa fiu primul roman intr-o astfel de pozitie de decizie si sa pot contribui la consolidarea relatiei transatlantice si la apararea valorilor noastre comune” este mesajul postat de Mircea Geoană pe pagina sa oficială de Facebook, când a urcat prima poză din galeria foto a articolului.

Mircea Geoană o înlocuiește în funcție pe Rose Gottemoeller, din SUA, prima femeie secretar general adjunct din istoria Alianței.

Citește și...