Mircea Sandu s-a săturat de Burleanu: „Ar fi bine să apară un fost jucător cu o echipă puternică în spate!”

Publicat: 06/12/2017 | 11:44
Mircea Sandu s-a săturat de Burleanu: „Ar fi bine să apară un fost jucător cu o echipă puternică în spate!”

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, a declarat că ar fi bine ca alegerile pentru şefia FRF, care vor avea loc anul viitor, să fie câştigate de un fost fotbalist cu o echipă puternică în spate. Sandu susţine că tot ce s-a întâmplat până acum în Federaţie după plecarea sa a fost rău. 

„Eu nu mai candidez, aşa că nu mă mai pot susţine. Nu ştiu cine va candida, nu am văzut pe cineva care să anunţe în mod cert că va candida. Deocamdată nu s-a anunţat nici data la care vor avea loc alegerile. Important este ca oamenii care vor candida să convingă pentru a putea înlocui ceea ce s-a întâmplat până acum rău în federaţie. Nu ştiu dacă mai sunt 50%-60% dintre preşedinţii care erau acum patru ani. Dar dacă sunt oameni de fotbal trebuie să aleagă un program pentru fotbal. şi bineînţeles o persoană care să poată îndrepta acest fotbal în următorii patru-şase ani, printr-o luptă deosebită la nivel politic, în sensul obţinerii unor facilităţi legislative. Ar fi bine să apară la federaţie un fost jucător cu o echipă puternică în spate”, a declarat Mircea Sandu.

Fostul conducător al FRF este de părere că echipa naţională a României va arăta mai bine cu noul selecţioner Cosmin Contra. „În mod cert naţionala poate arăta mai bine. În ultimele meciuri s-a văzut o oarecare revigorare, chiar dacă în meciul cu Olanda am jucat destul de slab. Consider că noul selecţioner s-a făcut mult mai bine înţeles de jucători decât ce a făcut Christoph Daum”, a adăugat Sandu, care a primit un premiu de excelenţă în cadrul Galei Fotbalului Românesc.

În ceea ce priveşte lupta pentru titlul de campioană, Mircea Sandu a afirmat că se aşteaptă ca aceasta să se dea între FCSB, CFR Cluj şi CS „U” Craiova. „Cred că lupta pentru titlu va fi în trei. În afară de FCSB şi CFR, este implicată şi Craiova, mai ales că noul stadion este un vulcan, ceea ce le şi place oltenilor. Deci va fi în trei, pentru că Botoşani, Viitorul sau Astra nu cred că vor putea intra în lupta pentru titlu”, a precizat Sandu.

                             

Cristi P. 

Citește și...