Mirel Palada riscă să facă puşcărie, după ce l-a bătut pe vicepreşedintele Senatului! Ce spune legea

Publicat: 14/09/2017 | 11:36

Fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, sociologul Mirel Palada, l-a bătut pe vicepreşedintele Senatului, Mihai Goţiu, în pauza publicitară a emisiunii Talk B1. Politicianul a depus plângere la poliţie, la legea spune că Palada riscă închisoarea.

După o ceartă tensionată în timpul emisiunii, Mirel Palada a aşteptat emisiunea publicitară pentru a-l lua la bătaie pe senatorul USR Mihai Goţiu. Moderatoarea emisiunii i-a dat pe amândoi afară din platou. Lucrurile nu au rămas aşa. Circul continuă, pentru că Goţiu vrea să-şi facă dreptate cu legea în mână. A fost la institutul medicolegal, a depus plângere la poliţie şi vrea ca organele legii să ia măsuri împotriva sociologului Mirel Palada. 

Judecătorul Cristi Dănileţ a explicat „traseul” unei astfel de plângeri şi care sunt consecinţele pe care le va suferi acuzatul.

Art.193 C.pen: „Lovirea sau alte violenţe – (1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. (2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă. (3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate”.

Art. 296 C.proc.pen: „Termenul de introducere a plângerii prealabile – (1) Plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei”.
Dacă victima nu depune plângere prealabilă, sau dacă îşi retrage plângerea prealabilă sau dacă ajunge la o înţelegere prin mediere cu autorul faptei, atunci procesul nu poate demara, respectiv se opreşte. Nu vor exista niciun fel de consecinţe asupra autorului nici atunci, nici pe viitor
”, a scris judecătorul Cristi Dănileţ, pe pagina personală de Facebook.

 

Angie Voicu

Citește și...