Miron Cozma stie ce patesc cei sapte violatori din Vaslui la puscarie. „Sunt marfa proaspata…”

Publicat: 19/08/2015 | 09:21
Miron Cozma stie ce patesc cei sapte violatori din Vaslui la puscarie. „Sunt marfa proaspata…”

Cu multi ani de puscarie in spate, Miron Cozma stie exact ce vor pati cei sapte violatori dupa gratii, si le da acestora sfaturi pentru supravietuire. "Razbunarile sunt crunte in puscarii...va dati seama cam ce ii va astepta dupa gratii".

Miron Cozma a dezvaluit cat de dura e viata in puscariile romanesti si ce ii asteapta pe cei sapte condamnati pentru violul din Vaslui. Fostul lider al minerilor le-a dat chiar si sfaturi de supravietuire. Potrivit ziarulring.ro, Miron Cozma a facut 11 ani de puscarie, fiind singurul care a platit pentru trei din cele 10 mineriade. ”Se stie ca detinutii urasc pedofilii si violatorii. Pedofilii sunt intotdeauna cei mai crunt pedepsiti. in cazul violatorilor, exista situatii in care, daca au avut in familie un eveniment de acest fel, adica au avut sora, verisoara sau nevasta violata, fereasca Dumnezeu, razbunarile sunt crunte in puscarii. Si cum am inteles ca pe acolo, prin zona Vasluiului, violurile sunt la ordinea zilei, va dati seama cam ce i-ar putea astepta pe acesti sapte tineri ajunsi dupa gratii”, spune Cozma, care crede ca tinerii violatori au nesansa de a fi de doua ori victime: in puscarie, unde vor avea multe de tras, si in societate, unde vor fi aratati cu degetul. Consecinta/consecintele? Fie vor iesi din puscarie cu gandul de a se razbuna, fie vor dori sa fuga de societate, rusinandu-se de ce au facut. ”Vor iesi inraiti de acolo”

Miron Cozma

Judecata a fost dreapta

Cozma crede ca justitia a dat o hotarare dreapta. ”S-a judecat profesionist. La un tanar, opt ani si jumatate din viata, din care cel putin sase ii va executa, inseamna mult”, spune acesta- , sentinta ar putea atarna greu, ca o pecete, ca un stigmat in viitorul lor si, de aceea, nu este exclus ca tinerii violatori vasluieni sa iasa din puscarie cu gandul de a se razbuna. ”Vor iesi inraiti de acolo. Va dati seama ca acesti tineri sunt marfa proaspata pentru pedofilii care au experienta mai bogata in puscarii?!… Sigur ca vor fi luati, ca sunt copii frumosi, copii sanatosi, copii de la tara. Se mai mizeaza si pe prostia lor, adica pe lipsa de experienta, pentru ca nu vorbesc de prostia vietii de zi cu zi, ci a prostiei pana se desteapta ei in puscarie”, arata Cozma.

violatori

S-ar putea razbuna cei sapte? Miron Cozma explica in ce ar consta eventuala razbunare a violatorilor vasluieni? El spune: ”Din punctul meu de vedere, eu cred ca fata va avea probleme cand ei vor iesi din puscarie. in primul rand, cel care este cel mai crunt pedepsit s-ar putea razbuna. Problema este ca ei toti se vor inrai, acolo, dupa gratii. Iar fata va fi in pericol. Ei asa vor gandi: ca din cauza ei si in cea mai frumoasa perioada a vietii lor au stat dupa gratii. si, normal, ca iesind de acolo, sub efectul puscariei, vor fi inraiti si vor cauta sa se razbune impotriva fetei si a familiei acesteia. Ca ati vazut cum se intampla. De regula nu pateste numai persoana in cauza, ci si altii care au militat pentru ca ei sa mearga la puscarie. Ca a fost miting acolo”.

Cei sapte violatori din comuna Valeni ce au profitat de tanara.
Cei sapte violatori din comuna Valeni ce au profitat de tanara.

Daca alti detinuti au avut un viol in familie….

Fostul lider al minerilor a gasit si sfaturi pentru violatori. „Mai intai vreau sa va spun ca eu consider ca a fost un teribilism masculin, ca ati vazut ce s-a intamplat. Ei au vrut sa-l scoata pe unul din situatia de fecior si consider ca a fost un teribilism de moment. si, de aceea, eu ii sfatuiesc sa-si vada de viata lor si sa caute sa nu cada in plasa unora de la puscarie care, e normal, vor specula venirea lor acolo. Si unii vor incerca sa faca inclusiv presiuni de maniera unor foloase materiale: tigari, mancare, chiar si bani, iar familiile acestor tineri proaspeti detinuti vor avea de tras”, spune Miron Cozma, adaugand: ”in puscarie viata e cum e. E clar ca, mai ales pentru ca au fost vazuti la televizor, acesti sapte tineri vor avea si simpatizanti, dar vor avea si probleme, mai ales daca unii detinuti de acolo au avut cazuri de viol in familie. Care este sfatul meu? Sa faca precum o vorba la romani, care spune ca, atunci cand Gheorghe a cazut din pod, a stat cinci minute sa inteleaga ce s-a intamplat. Asa trebuie sa faca si ei. Sa stea si sa gandeasca inainte de a lua orice decizie. Sa nu ia in puscarie decizii rapide, pripite, decizii de moment, decizii influentate. Sa se gandeasca foarte bine ca sunt tineri si mai au inca viitorul inainte, chiar daca sunt in situatia in care sunt”.

(M.N.)

Citește și...