Moldovenii sunt primii din Liga 1 care au intrat în șomaj tehnic: „Toți angajații clubului…!”

Autor: Cristian P
Publicat: 25/03/2020 | 19:25
Moldovenii sunt primii din Liga 1 care au intrat în șomaj tehnic: „Toți angajații clubului…!”

Politehnica Iași devine primul club din Liga 1 care își trimite în șomaj tehnic toți angajații. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat oficial remis mass-media de gruparea din Copou, postat pe site-ul oficial.

„Consiliul Director al CSM Politehnica Iaşi a acceptat măsurile propuse de executivul clubului pentru perioada stării de urgenţă decretată de preşedintele ţării. Astfel, toţi angajaţii clubului cu contract individual de muncă vor intra în şomaj tehnic, începând cu data de 24 martie 2020 pe perioada stării de urgenţă, conform hotărârilor Guvernului României, cu posibilitatea prelungirii în funcţie de normele legislative ulterioare. De asemenea, persoanele care au contract de activitate sportivă (n.r. antrenori, jucători şi alţii) vor avea suspendate contractele, începând cu data de 24 martie 2020 pe perioada valabilităţii stării de urgenţă, cu posibilitatea prelungirii în funcţie de normele legislative ulterioare şi vor beneficia, de asemenea, de retribuţii conform hotărârilor Guvernului României”, anunţă gruparea ieşeană pe site-ul său oficial.

De asemenea, în același comunicat se menționează că preşedintele executiv Ciprian Paraschiv va avea salariul redus cu 50% începând cu data de 24 martie 2020 pe perioada valabilităţii stării de urgenţă, cu posibilitatea prelungirii în funcţie de normele legislative ulterioare.

După cum bine știți, competiţiile fotbalistice din România, întrerupte iniţial până la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă.

Statul asigură sportivilor a căror activitate este afectată de criza pandemiei COVID-19 un venit minim de 75% din salariul aferent contractului individual de muncă sau contractului de activitate sportivă, plafonat la nivelul a 75% din câştigul salarial mediu brut pe economie, conform ordonanţei Guvernului de săptămâna trecută.

 

 

Citește și...