Localul Daniel este celebru in toata America, datorita chef-ului care l-a creat, Daniel Boulud. Restaurantul este pe locul patru in topul celor mai bune locatii din New York si este unul din cele cinci care a primit patru stele de la The New York Times.
Fiica lui Victor Ciorbea si alesul ei, Chandler Reedy, vor avea parte de o nunta ca-n povesti, la unul dintre cele mai tari restaurant din New York si chiar din lume. Aici au luat masa zeci de celebritati, inclusiv chiar si presedintele Americii Barack Obama.
Chef-ul care a creat restaurantul este de origine franceza, iar acum a ajuns sa aiba localuri in New York City, Palm Beach, Miami, Montreal, Toronto, London, Beijing si Singapore. Insa cel mai cunoscut dintre ele este cel din New York, care are si trei stele Michelin.
La varsta de 15 ani, chef-ul Daniel a primit prima confirmare profesionala, fiind finalist intr-o competitie culinara din Franta. De cum a deschis localul, el a fost clasat printre cele mai bune din lume de catre prestigioasa publicatie International Herald Tribune. De asemenea, in ianuarie anul acesta prestigiosul restaurant a fost introdus in Hall of Fame Culinar.
Peste pragul sau au trecut zeci de vedete, dar si sefi de stat. Printre acestia se numara si numarul unu in America, presedintele Obama, care a participat aici la un dineu. Restaurantul are la dispozitie doua sali, Bellecour si camera principal de dining. Oana Ciorbea si Chandler Reedy au optat pentru una dintre acestea, prima are o capacitate de 90 de oaspeti, iar cea de a doua 140.
Meniul preparat la Daniel este bazat pe ingredientele de sezon, iar Chef Daniel Boulud va schimba meniurile in functie de acest lucru, precum si de spiritul sau creativ, dar va respecta traditia culinara franceza. La dispozitia mirilor se afla un director de planning care ii va asista si ajuta in a alege meniul dorit. Se poate opta pentru un meniu simplu de patru feluri, precum si unul elaborate de sase.
Vinul are un loc special in meniu, iar sfaturile le vor primi de la un somelier cu renume. Alaturi de somelierul chef Raj Vaidya, cei doi indragostiti pot alege din cele 1.600 feluri aduse din 15 tari. De asemenea, unele sortimente de vin se pot gasi doar la acest restaurant. Dupa ce cei doi au selectat meniul Raj le recomanda ce fel de vin se potriveste cu fiecare fel de mancare.
Tortul de nunta poate fi facut tot aici, cu ajutorul chef-ului Ghaya Oliveira. Maestra in patiserii va “construi” tortul mult visat chiar si dupa o simpla discutie. (A.S.)(Sursafoto danielnyc.com, facebook.com)