Noi detalii ies la iveală despre viaţa intimă a familiei Maleon! Omul de suflet al profesorului face dezvăluiri uluitoare: „Erau dispuşi să meargă pe acest drum…”

Publicat: 31/12/2017 | 11:05
Noi detalii ies la iveală despre viaţa intimă a familiei Maleon! Omul de suflet al profesorului face dezvăluiri uluitoare: „Erau dispuşi să meargă pe acest drum…”

Au ieşit la iveală noi detalii importante din viaţa familiei Maleon. Profesorul Cristian Ploscaru, un apropiat al lui Bogdan Maleon, a vorbit despre ce crede acesta că s-a întâmplat în acea noapte fatidică, în casa celor doi soţi. 

Detaliile oferite de Cristian Ploscaru ar putea explica decizia radicală pe care au luat-o Anda şi Bogdan Maleon. Viaţa familiei care a îndoliat lumea academică a fost în atenţia întregii ţări, în ultimele zile. Prietenii nu-şi pot explica cele întâmplate şi cred cu tărie că nimic nu l-ar fi putut convinge pe Bogdan Maleon să recurgă la un asemenea gest. A luat naştere o nouă ipoteză. 

Tragedia care a avut loc în prima zi de Crăciun în Iaşi, atunci când soţii Maleon au fost găsiţi morţi în propria casă de către profesorul Liviu Pilat, a lăsat multe semne de întrebare. Prietenul lui Bogdan Maleon, profesorul Cristian Ploscaru, a vorbit despre neajunsurile din viaţa de cuplu, care au dus la decizia familiei Maleon de a-şi încheia socotelile cu această lume.

Se pare că Anda şi Bogdan Maleon se confruntau şi cu probleme financiare, dar şi cu alte neajunsuri sentimentale. Mulţi cred că femeia era dărâmată din cauza faptului că nu putea deveni mamă. Cu toate acestea, profesorul Cristian Ploscaru crede că nimic din toate acestea nu i-ar fi putut împinge pe soţii Maleon la un asemenea gest extrem.

„Am fost foarte apropiaţi până prin 2014, am petrecut mult timp împreună. El era un tip coerent şi eficient, era un om care nu avea odihnă. Mereu trebuia să fie implicat în ceva, atât în plan profesional, cât şi în plan personal. Dat fiind faptul că veniturile noastre, la Facultatea de Istorie, nu sunt aşa de mari, facem totul prin eforturi considerabile şi prin multe credite. Exact această era şi situaţia lui Bogdan Maleon. Tot ceea ce a construit în plan personal s-a făcut prin mult efort şi fiind mereu dator. Adică făcând credite la bănci, care se văd în declaraţia să de avere. Aşa şi-a construit casă, maşinile şi le-a cumpărat aşa. Pentru a-şi termină de construit casă el a trebuit să vândă o maşină, el având o maşină Skoda Octavia, pe care o cumpărase doar cu un an de zile înainte. El stătea într-un bloc ANL, al Primăriei. În momentul în care a achiziţionat teren pentru casă, a trebuit într-un anumit termen să predea apartamentul pentru că nu se mai încadra din punct de vedere legal. Atunci a fost grăbit să termine casă, ceea ce evident a condus la o anumită presiune. El avea această abilitate de a se descărcă de presiune, de face mereu un plan lucid. Era un foarte bun strateg în sensul în care înţelegea bine încercările vieţii, relaţiile cu oamenii şi era un foarte fîn cunoscător de oameni. Găsea mereu soluţii pentru a depăşi impasurile. Cred că un consum nervos interior era inevitabil. Nu era în situaţia de a fi într-o criză financiară. În prima parte a anului 2013 am trecut şi eu, şi el printr-o perioadă delicată, când Guvernul Ponta a tăiat finanţările unor proiecte de cercetare pe care noi le aveam, le-a tăiat dramatic. Şi el, şi eu ne plăteam datoriile la bănci din ceea ce câştigăm la universitate, nu aveam altă sursă de venit. Dar asta a fost cu multă vreme în urmă. Bogdan se echilibrase, avea o viaţă de om normal. Nu avea probleme financiare, dar nici nu avea o stare financiară deosebită. Trăia că un om normal, cu obligaţiile fireşti pentru un om normal. Nu opulenţă era ceea ce îl preocupa pe el, ci dorinţă de a lasă ceva în urmă. Nu înveştea în lucruri inutile sau în lucruri mai sus decât nevoile normale ale vieţii. Şi-a achiziţionat un Mercedes dintr-un singur motiv, pentru că a apărut la o ofertă foarte bună. Avea 55.000 de lei strânşi şi a hotărât să facă un efort mai mare pentru o maşină care cu siguranţă are alte calităţi. Şi casă poate pare mare, dar la interior era o casă obişnuită, cu facilităţile obişnuite” , a povestit profesorul Cristian Ploscaru, pentru bzi.ro.

De asemenenea, Cristian Ploscaru susţine că cei doi îşi doreau, într-adevăr, un copil: „Ei reluaseră discuţiile legate de acest lucru, am discutat despre această chestiune. Şi ei spuneau că îşi doresc un copil şi dacă acest lucru ar impune un anumit ajutor medical, tot ar fi dispuşi să-l facă. Deci nu era un subiect închis pentru ei. Nu este adevărat că Anda nu putea avea copii. Se gândeau la un ajutor în acest sens. Erau dispuşi să meargă pe acest drum. Nu văd alte elemente care să explice această situaţie. Pentru mine totul e învăluit într-un mare mister”,Eu cred că a fost plecat de acasă în acea noapte pentru că, după cum a spus colegul meu Liviu Pilat, uşă era descuiată. Şi atunci, ideea că uşă să fi rămas descuiată mi se pare greu de acceptat pentru că sunt colindători, poate să între cineva în casă şi trebuie să îţi iei această măsură de siguranţă. Dar dacă el a plecat, în urmă unei discuţii, nu cred că a plecat cu maşină, putea merge la un bar în cartier, unde să se liniştească. Putea să se plimbe pentru a se calmă sau putea să meargă să bea ceva şi să fumeze două ţigări pentru a se linişti. Eu înclin să cred că el a plecat, dar nu pot să am o certitudine” 

Citește și...