Noroc pentru „tricolori” în Cupa Davis!

Autor: Cristian P
Publicat: 08/02/2019 | 18:27
Noroc pentru „tricolori” în Cupa Davis!

Echipa de tenis a României va întâlni pe teren propriu Zimbabwe în primul tur al Grupei a II-a a Zonei Euro-africane a Cupei Davis. Cel mai bine clasat tenismen din Zimbabwe la simplu este Takanyi Garanganga, numărul 431 mondial. La dublu, cel mai bine clasat este Benjamin Lock, numărul 262 mondial. Ceilalţi doi jucători folosiţi au în ultimele confruntări au fost Mehluli Sibanda şi Mark Chigaazira, fără ranking.

Antrenorul adversarei tricolorilor  este Gwinyai Tongoona. Confruntările din Grupa a II-a vor avea loc 5-6 aprilie sau 13-14/14-15 septembrie.

În septembrie 2018, România a fost învinsă de Polonia, scor 2-3, în turul trei a Grupa II a Zonei Euro-africane a Cupei Davis. România a rămas astfel în Grupa a II-a, iar polonezii au promovat în Grupa I.

Tot Polonia a fost cea care a trecut de Zimbabwe în turul doi (4-1), înaintea confruntării cu România.

Singura întâlnire dintre cele două reprezentative a avut loc în perioada 14-16 iulie 2000, când echipa României a învins cu 3-2.

În altă ordine de idei, Marius Copil (locul 56 ATP) a fost eliminat de Fernando Verdasco, favoritul numărul şase al turneului, în turul doi de la Sofia, scor 2-6, 6-4, 1-6, într-o partidă de o oră şi 45 de minute.

După ce luni a trecut de Stan Wawrinka în primul tur, scor 3-6, 7-6, 6-4, românul l-a înfruntat astăzi pe spaniolul Verdasco, însă nu a mai putut repeta performanţa. Copil a salvat două mingi de break încă din primul game, dar a cedat de două ori pe propriul serviciu până la finalul setului, iar tenismenul iberic s-a impus cu 6-2. În setul secund, Marius a avut un joc aproape lipsit de greşeală la serviciu, impunându-se cu 6-4. În decisiv Verdasco nu i-a mai dat nicio şansă românului şi s-a impus cu 6-1, după un set care a durat doar 28 de minute.

În urma acestei înfrângeri, Marius Copil nu îşi apără finala jucată în 2018 la turneul din Bulgaria şi va cădea în clasamentul mondial până cel puţin pe locul 70.

Citește și...